КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Излезте на открито

Дом

Организирането на пикник е чудесен начин да съберете приятелите и семейството, да се слеете с природата и да се насладите на домашно приготвена храна. Ако сте се запътили към плажа или местния парк, ето три рецепти, които лесно се приготвят, но със сигурност ще впечатлят.

Плодов пай

Вкусният баланс между сладко, маслено тесто и пълнеж правят този пай абсолютен фаворит.

  1. 225 г обикновено брашно

  2. 110 г масло, на кубчета

  3. 80 г пудра захар

  4. 1 яйце

  5. 1–2 с.л. студена вода

  6. разбита яйчена смес

  7. 300 г череши без костилка

  8. 225 г малини

  9. 225 г боровинки

  10. 150 г ягоди, на парченца

  11. 175 г пудра захар

  12. 40 г царевично брашно

  13. 2 с.л. лимонов сок

1) Смесете брашното, маслото и захарта в кухненски робот. Добавете яйцето и водата и бъркайте до образуване на тесто. Охладете за 30 минути.

2) Разстелете слой тесто достатъчно да покрие дъното на тавичката за печене (запазете останалото тесто). Набодете тестото в тавичката и изпечете блата (с хартия и бобени зърна отгоре за тежест) при 180°C в продължение на 15 минути. Отстранете хартията и бобените зърна и допечете за още 5 минути. Извадете и охладете.

3) Задушете плодовете в тиган iCook™ за 10 минути. Добавете захарта, царевичното брашно и лимоновия сок. След като сместа се сгъсти, я разнесете с лъжица върху изпечения блат.

4) Покрийте пая с „тестена решетка”, като оформите ивици от останалото тесто. Намажете сладкиша с разбитата яйчена смес и запечете за 20 минути.

Семейният комплект съдове iCook™ Ви помага да приготвяте храни за пикник, като се прилага процес на готвене с ниски нива на влага, за да се съхранят важните хранителни вещества. Трите смесителни купи са отлични за пренасяне на хранителни продукти на открито.

Хлебен венец с пълнеж

Перфектно допълнение за пикник салати, този венец е пълен с вкусни съставки и има прекрасен наситен аромат.

  1. 250 мл топла вода

  2. 2 с.л. активна суха мая

  3. 375 г бяло брашно

  4. 1,5 с.л. зехтин

  5. 1 с.л. сол

  6. 6 резенчета шунка

  7. 390 г кашкавал, настърган

  8. 1 връзка босилек

  9. разбита яйчена смес

1) Смесете водата и маята в купа за смесване iCook, изчакайте 10 минути, докато сместа стане пенлива. Добавете брашното, зехтина и солта. Замесете тесто и месете докато стане гладко. Поставете в купа, покрийте с кухненска кърпа и оставете на топло място за 1 час.

2) Разстелете тестото в правоъгълник с размери 45 х 30 см. Покрийте с шунка, кашкавал и босилек. Завийте блата на руло откъм дългата страна, така че да покрие пълнежа, и прищипете края, за да запечатате. Поставете в тава за печене, като предварително покриете дъното ѝ с хартия за печене.

3) Срежете на 2 части и прищипете, за да запечатате краищата. Заплетете парчетата, завийте плитките във венец и запечатайте краищата. Изчакайте 30 минути.

4) Намажете отгоре с разбитата яйчена смес и печете на 200°C в продължение на 30 минути.

Загънати праскови

Тези печени праскови, загънати в тестени кори и подправени с канела, се разтапят в сочна сладост.

  1. 325 г обикновено брашно

  2. 80 г пудра захар

  3. 175 г масло, охладено и нарязано на кубчета

  4. 2 жълтъка

  5. 1–2 с.л. ледено изстудена вода

  6. 6 праскови

  7. 2 канелени пръчици, разчупени надълго

  8. 1/2 с.л. канела на прах

  9. разбита яйчена смес

1) Разбийте брашното, захарта и маслото в кухненски робот. Добавете яйцата и водата и бъркайте до образуване на тесто. Охладете за 1 час.

2) Изрежете 6 кръгчета от тестото, завийте в тях прасковите и запечатайте на върха.

3) От останалото тесто оформете листенца и ги прикрепете към завитите праскови. Добавете парченца канела като дръжчици.

4) Поставете в тава за печене. Намажете отгоре с разбитата яйчена смес и поръсете със захар и канела на прах. Печете при 160°C в продължение на 35 минути.

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам