КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© ©GETTY IMAGES / HERO IMAGES

Да сготвим

Дом

Изпробвайте три апетитни рецепти.

Турция е богата на пленителна култура - сливане на европейски и близкоизточни обичаи и традиции. Местните кулинарни изкушения са отражение на това разнообразие, с вкусни ястия, които да задоволят всички вкусове и предпочитания. Тази земя може да се похвали и със средиземноморски климат, който е идеален за отглеждане на широка гама от пресни плодове и зеленчуци, както и за хранене на открито - не е чудно, че тази земя е такъв магнит за туристите. Четирима СБА от Турция гордо споделят любимите си ястия, за да ги последвате уверено, като използвате продуктите от iCook.TM. Опитайте ги и, точно както в Турция, това лято седнете на открито около масата с гостите си на вечеря!

Фузили с пиле и сушени домати


Ниво: средно Използвани продукти iCook: 4-литрова тенджера с капак; комплект ножове; купа за смесване

Продукти: 300 г паста фузили; 10 сушени домата; 300 г пилешко филе; 6 едри бели гъби; 3 скилидки чесън; 200 мл сметана; сол и черен пипер; 3 чаши eSpringTM вода

Начин на приготвяне

  1. С помощта на нож iCook Santoku нарежете пилето на големи парчета, нарежете на ситно чесъна, нарежете наполовина гъбите и сушените домати.

  2. Загрейте 4-литровата тенджера iCook и добавете зехтин. Запържете пилешкото месо до златисто. Добавете чесъна и сушените домати и разбъркайте. Добавете гъбите и ги разбъркайте.

  3. Добавете eSpring вода, овкусете и оставете да заври, след което добавете и сметаната с разбъркване. Прибавете италиански фузили. Варете на тих огън в продължение на 30 минути, като периодично разбърквате, докато сметаната се сгъсти.

Орхан споделя: „Продуктите в това ястие се съчетават толкова добре, а пастата се приготвя без да се вари, така че абсорбира всички вкусове. Аз готвя тази рецепта за вечеря няколко пъти в месеца - и е идеална за демонстрации на iCook!"

Агнешки пържоли, артишок и лозови сарми

Ниво: средно Използвани продукти iCook: комплект ножове; мултифункционални кухненски ножици; купа за смесване; 8-литрова тенджера с капак

Продукти: 6 агнешки пържоли; 6 резенчета артишок; 300 г говежда кайма; 2 глави лук; 200 г ориз; 100 г фин булгур; ½ връзка магданоз; 200 г лозови листа; 1 домат на кубчета; 1 десертна лъжица кимион; 1 чаена лъжица куркума; 1 супена лъжица доматен сос; 110 мл зехтин; 2 скилидки чесън; сол; черен пипер

Начин на приготвяне

  1. Нарежете на ситно говеждото месо, лука, чесъна и доматите с нож iCook и нарежете на дребно магданоза с помощта на кухненските ножици.

  2. Смесете в купата всичко заедно с булгура, ориза, подправките и зехтина.

  3. Месете в продължение на 10–15 минути, след което напълнете и завийте на рулца лозовите листа.

  4. Поставете три агнешки пържоли в тенджерата iCook. Наредете отгоре резенчета артишок, след това два слоя лозови сърми, и отново агнешки пържоли, артишок, и още два слоя лозови сърми.

  5. Добавете зехтин и доматен сос.

  6. Гответе на котлон, отначало на силен огън, след което оставете да се готви на тих огън в продължение на 40 минути.

Нурхан споделя: „По време на демонстрациите е чудесно да покажете как три продукта, които обикновено изискват различно време за готвене, могат да бъдат приготвени едновременно в тенджера iCook. Готвя това ястие при специални случаи, тъй като гостите го обичат!"

Бобена салата с нар

Ниво: лесно Използвани продукти iCook: комплект ножове; 4-литрова тенджера с капак

Продукти: 165 г бобени зърна (отцедени); 3 шепи листа от зелена салата; ¼ червено зеле; 3 супени лъжици семена от нар; 2 супени лъжици орехи; 2 супени лъжици балсамико Modena; 2 супени лъжици зехтин; сол; лимон; канела; кимион

Начин на приготвяне

  1. Сварете боба в 4-литровата тенджера iCook с малко вода за 30 минути и след това го прехвърлете в смесителната купа.

  2. Когато бобът се охлади, нарежете зелената салата и червеното зеле с ножове iCook. Прибавете в купата нара и орехите.

  3. Разбъркайте с лимон, зехтин, балсамико Modena, сол, канела и кимион, след което овкусете според необходимостта.

Нуран и Суле споделят: „Това ястие е лесно за приготвяне и е пълно с протеини. Бобените зърна, сготвени в тенджерата iCook, запазват своя вкус и витамини. Приготвяме това ястие най-малко веднъж месечно и то е идеално, за да покажем как може да се приготвя здравословна храна с помощта на iCook и как ножовете са идеални за рязане на зеленчуци."

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам