КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© ©stocksy

Съхранете най-доброто

Дом

Възползвайте се максимално от сезонните продукти с малко подготовка и консервиране.

Усещате ли аромата? След дългото и лениво лято сезонните продукти са узрели и са станали ароматни и сочни.  И когато пазари, магазини и градини преливат от цветни, ароматни и питателни продукти, няма по-добър момент да се изкарат тиганите и тенджерите, миксерите, бурканите и оборудването за консервиране и да извлечем най-доброто от сезона.

Смесвайте и варете, докато е още свежо!

Едно нещо е сигурно: при такава истинска палитра от примамливи цветове и аромати, няма недостиг от вдъхновение за приготвяне на храна. Всичко това носи една чудесна новина не само за Вас – и за най-близките и най-скъпите Ви хора, но и за Вашия Семеен комплект съдове iCook™ и лимитирания* Блендер iCook, които засияват в кухнята.

* Наличен до изчерпване на количествата!

© ©stocksy[M]

Сезонните плодове, като червени боровинки, пъпеши и къпини, се комбинират прекрасно с краставици, моркови и целина за приготвяне на вкусни и здравословни смутита. Красивите узрели домати са идеални за разхлаждаща супа гаспачо, докато времето е все още топло. Когато температурите паднат, всички видове тиквички, картофи, тикви и праз са идеални за приготвяне на стоплящи сърцето крем-супи и печено. Много от най-желаните продукти на сезона – включително сливи, смокини, копър, чушки и круши – могат също да се превърнат в конфитюри, туршии и лютеници и приятно да погъделичкат небцето. Така че, извадете готварските прибори и се впуснете в истинско гастрономическо пътешествие.

Толкова много за ядене, а толкова малко време

Разбира се, без значение колко е вкусно, можете да изядете само ограничено количество. И тъй като би било жалко да се изхвърлят даровете на природата, защо да не опитате силите си в консервиране на храната? Традиционните методи за консервиране като ферментиране и мариноване, са на мода и са изненадващо лесни.

  1. Ферментирането – представлява съхраняване на храната в солен разтвор или саламура, което активира здравословните бактерии, подобрявайки съдържанието на хранителни вещества.

  2. Мариноването – представлява съхраняване на храната чрез използване на оцет, вода и сол (или захар) в студена среда. Съвет: Можете да използвате запечатващите се купи за смесване iCook за мариноване в хладилника на любими сезонни продукти, като артишок.

  3. Компот – представлява съхраняване на храната чрез бавно варене в захарен сироп (понякога с подправки) и изсипване след това в стерилизиран буркан.

  4. По избор: Бланширане – тази стъпка може да е необходима за запазване вкуса на някои зеленчуци, когато смятате да ги приготвите по-късно през годината. Съвет: Използвайте Семейния комплект iCook за едновременно готвене на разнообразие от ястия. Запазете една част в запечатващите се купи за смесване за през седмицата и замразете останалото.

  5. Замразяване – включва запечатване на останала храна в специален за целта съд и съхраняване във фризер.

Съвети за консервиране

Макар че всеки метод на консервиране е уникален, те имат и някои общи неща. За оптимални резултати:

  1. Винаги използвайте здрави, узрели плодове и зеленчуци с добро качество.

  2. Стерилизирайте с вряща вода всички стъклени и други съдове за консервиране.

  3. Подсушете ръбовете на гърлата на стъклените съдове, преди да ги използвате.

  4. Използвайте само съдове, които могат да бъдат запечатани херметически.

  5. Не се страхувайте да експериментирате с различни техники, билки и подправки.

  6. Когато замразявате сурови плодове или зеленчуци, първо ги бланширайте за оптимални резултати.

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам