Съхранете най-доброто
Дом
Възползвайте се максимално от сезонните продукти с малко подготовка и консервиране.
Възползвайте се максимално от сезонните продукти с малко подготовка и консервиране.
Усещате ли аромата? След дългото и лениво лято сезонните продукти са узрели и са станали ароматни и сочни. И когато пазари, магазини и градини преливат от цветни, ароматни и питателни продукти, няма по-добър момент да се изкарат тиганите и тенджерите, миксерите, бурканите и оборудването за консервиране и да извлечем най-доброто от сезона.
Едно нещо е сигурно: при такава истинска палитра от примамливи цветове и аромати, няма недостиг от вдъхновение за приготвяне на храна. Всичко това носи една чудесна новина не само за Вас – и за най-близките и най-скъпите Ви хора, но и за Вашия Семеен комплект съдове iCook™ и лимитирания* Блендер iCook, които засияват в кухнята.
* Наличен до изчерпване на количествата!
Сезонните плодове, като червени боровинки, пъпеши и къпини, се комбинират прекрасно с краставици, моркови и целина за приготвяне на вкусни и здравословни смутита. Красивите узрели домати са идеални за разхлаждаща супа гаспачо, докато времето е все още топло. Когато температурите паднат, всички видове тиквички, картофи, тикви и праз са идеални за приготвяне на стоплящи сърцето крем-супи и печено. Много от най-желаните продукти на сезона – включително сливи, смокини, копър, чушки и круши – могат също да се превърнат в конфитюри, туршии и лютеници и приятно да погъделичкат небцето. Така че, извадете готварските прибори и се впуснете в истинско гастрономическо пътешествие.
Разбира се, без значение колко е вкусно, можете да изядете само ограничено количество. И тъй като би било жалко да се изхвърлят даровете на природата, защо да не опитате силите си в консервиране на храната? Традиционните методи за консервиране като ферментиране и мариноване, са на мода и са изненадващо лесни.
Ферментирането – представлява съхраняване на храната в солен разтвор или саламура, което активира здравословните бактерии, подобрявайки съдържанието на хранителни вещества.
Мариноването – представлява съхраняване на храната чрез използване на оцет, вода и сол (или захар) в студена среда. Съвет: Можете да използвате запечатващите се купи за смесване iCook за мариноване в хладилника на любими сезонни продукти, като артишок.
Компот – представлява съхраняване на храната чрез бавно варене в захарен сироп (понякога с подправки) и изсипване след това в стерилизиран буркан.
По избор: Бланширане – тази стъпка може да е необходима за запазване вкуса на някои зеленчуци, когато смятате да ги приготвите по-късно през годината. Съвет: Използвайте Семейния комплект iCook за едновременно готвене на разнообразие от ястия. Запазете една част в запечатващите се купи за смесване за през седмицата и замразете останалото.
Замразяване – включва запечатване на останала храна в специален за целта съд и съхраняване във фризер.
Макар че всеки метод на консервиране е уникален, те имат и някои общи неща. За оптимални резултати:
Винаги използвайте здрави, узрели плодове и зеленчуци с добро качество.
Стерилизирайте с вряща вода всички стъклени и други съдове за консервиране.
Подсушете ръбовете на гърлата на стъклените съдове, преди да ги използвате.
Използвайте само съдове, които могат да бъдат запечатани херметически.
Не се страхувайте да експериментирате с различни техники, билки и подправки.
Когато замразявате сурови плодове или зеленчуци, първо ги бланширайте за оптимални резултати.
Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.
Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.