КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© iStockphoto

Лято в бурканче

Дом

Запечатайте вкуса на лятото и се наслаждавайте на тези сладки изкушения цяла година

Лятото бавно наближава своя край. Но това не е непременно лоша новина. Задръжте тези топли, свежи летни утрини, като запечатате любимите си плодове в бурканче - говорим за сладки и вкусни плодови конфитюри, разбира се! Сладката и мармаладите са прекрасен начин да запазите плодовете и да намалите отпадъците, особено ако се окажете с излишни количества от тях. Продължете да четете и ще откриете полезни съвети за приготвяне на сладко и три от нашите любими рецепти за плодов конфитюр.

Нашите любими рецепти за конфитюр от летни плодове

Сладко от сини сливи с канела

Това е прекрасно сладко, което да си приготвите за зимата, тъй като лекият аромат на канела го прави страхотен пълнеж за коледни сладки или сладкиши. А иначе си е просто едно чудесно сладко, на което да се наслаждавате целогодишно - независимо от сезона!

Твърде лесно сладко от малини

Особено обичаме това сладко, тъй като е невероятно лесно за приготвяне и го обичат както големи, така и малки. Класическият му старомоден плодов аромат печели сърцата на първите. Колкото до вторите? Просто използвайте сито, за да отстраните семенцата на малините по време на приготвянето и най-малките членове на семейството със сигурност ще харесат копринено гладката му консистенция и апетитна сладост.

Вкусен портокалов мармалад

Макар тази рецепта да е малко по-сложна от приготвянето на сладко, тя със сигурност си заслужава усилията! Портокаловите кори в този мармалад добавят различна текстура и леко горчив вкус, което го превръща в чудесна комбинация от вкусове заедно със сладостта на цитрусовите плодове. Това е още едно свежо сладко, на което можете да се наслаждавате целогодишно!

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

  1. Сладко от сини сливи с канела: PDF / ePub

  2. Твърде лесно сладко от малини: PDF / ePub

  3. Вкусен портокалов мармалад: PDF / ePub

Важни съвети за приготвянето на плодови сладка:

Тест за проверка на сгъстяването с чинийка

Поставете пет чинийки във фризера за най-малко 15 минути, след което сложете лъжичка от конфитюра върху една от тях. Побутнете краищата на конфитюра с лъжичката или с пръст. Ако се набръчка, значи е готово. Ако конфитюрът или мармаладът ви е воднист, значи не е готов. Продължете да варите и проверявайте на всеки няколко минути с нова чинийка.

Стерилизирайте бурканчетата и оборудването си

Загрейте фурната до 120°C. Измийте бурканчетата и оборудването си с топла вода, включително черпаци и лъжици, с помощта на Dish Drops TM Концентриран препарат за миене на съдове . Изплакнете ги добре и поставете бурканчетата в тава за фурна. Поставете бурканчетата във фурната за 10 минути или докато не изсъхнат напълно, и подсушете оборудването си с чиста кърпа. Стерилизирането е важно, за да се премахнат всякакви дрожди, бактерии или гъбички, които могат да накарат сладкото ви да се развали много бързо.

Значението на пектина

Конфитюрите, пелтетата и мармаладите се сгъстяват заради съдържанието на пектин в плодовете. Когато се приготвят със захар, естествено съдържащата се в плодовете киселина се втвърдява и сгъстява конфитюра. Плодовете с високо съдържание на пектин включват ябълки, цитрусови плодове и горски плодове. Меките плодове като праскови и сини сливи са с по-ниски нива на пектин, но добавянето на няколко супени лъжици лимонов сок помага за сгъстяването на конфитюра. По възможност използвайте леко недоузрели плодове, тъй като в тях нивата на пектин са най-високи.

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам