Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 25 минути
Съставки:
15 г лук
5 г джинджифил
200 г цвекло
40 г ябълки
25 г портокал
5 г лешници
10 г сушени смокини
20 г Пармезан
50 г натурална соева напитка
5 мл зехтин
80 мл зеленчуков бульон
5 г сметана (10% масленост)
Стрък свеж магданоз
Щипка подправки за джинджифилов сладкиш
Щипка кафява захар
Щипка сол
Щипка черен пипер
1 дафинов лист
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и джинджифила на ситно.
Измийте и обелете цвеклото и ябълките, след това ги нарежете на кубчета.
Затоплете олиото в големия тиган iCook на средна температура, добавете лука и джинджифила и ги запържете за 1-2 минути, докато станат полупрозрачни.
Добавете цвеклото и ябълката и оставете да ври на тих огън за още 2-3 минути.
Изсипете зеленчуковия бульон отгоре и добавете подправките, захарта и дафиновия лист. Покрийте супата и я оставете да ври на тих огън за приблизително 20 минути.
Междувременно, пригответе топинга. Настържете портокала на ситно, след това отцедете сока. Натрошете лешниците и като използвате малкия тиган iCook ги запържете докато станат хрупкави. Нарежете на ситно сушените смокини и магданоза. Настържете пармезана и го смесете с магданоза, смокините и ядките.
Извадете дафиновия лист от тигана, добавете соевата напитка и пасирайте супата докато не достигне кремообразна консистенция. Накрая, подправете със сол, пипер и портокалов сок преди сервиране.
За да сервирате: Поставете супата в купи и гарнирайте с топинга.