Време за подготовка: 30 минути; време за готвене: 2,5 часа
Съставки за салата и круши, пълнени с червени боровинки:
2 малки зрели круши
4 десертни лъжички сос от червени боровинки
200 г полска (кълнова) салата
За дресинга на салатата: 1 супена лъжица горчица; 2 супени лъжици мед; 4 супени лъжици балсамов оцет; 6 супени лъжици зехтин Екстра върджин
Начин на приготвяне:
Круши, пълнени с червени боровинки: Измийте крушите, разполовете ги и изчистете семената и вътрешната твърда част. Поставете десертна лъжичка от соса от червени боровинки в издълбаната кухина.
Полска (кълнова) салата: .Измийте и отцедете салатата Смесете съставките за дресинга.
Съставки за кнедли:
Хлебни ролца, престояли 4 дни
2 средни яйца
200 мл мляко
Половин глава лук
30 г магданоз
2 супени лъжици масло
Сол и черен пипер
Щипка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Нарежете лука фино и сотирайте леко в маслото. Добавете млякото и нагрейте, но не позволявайте да заври. Добавете подправките.
Добавете тази смес към нарязания на кубчета хляб в купа и добавете магданоза. Смесете всичко заедно и оставете да абсорбира за около 10 минути.
Добавете яйцата и смесете всичко заедно с ръце. Омесете твърдо тесто. С влажни длани, отделете осем кнедли с големината на тенис топка.
Съставки за празничен гулаш:
1 кг говеждо месо, нарязано на кубчета
2 супени лъжици растително олио
1 глава лук
1 морков
2 скилидки чесън
1 супена лъжица брашно
1 пръчка канела
7 зърна карамфил
1 звездовиден анасон
3 зърна хвойна
1 дафинов лист
1 стрък розмарин
3 стръка мащерка
1 органичен портокал
2 супени лъжици мед
150 мл плодово червено вино
150 мл бульон от говеждо
Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете и нарежете моркова. Измийте портокала в гореща вода, настържете кората, изцедете сока и го оставете настрани.
Поставете канелата, карамфила, дафиновия лист, звездовидния анасон, хвойната, розмарина, мащерката и портокаловата кора в чайник и затворете. Като алтернатива, използвайте филтър за чай и уплътнете с конец.
Постепенно запържете говеждото в Уок iCook на висока температура без мазнина и извадете от тигана.
Добавете олио в уока и за кратко запържете лука, чесъна и моркова. Добавете месото и брашното, като го оставите да се задуши за кратко. Добавете виното, говеждия бульон и подправете на вкус. Добавете подправките и билките и подправете на вкус. Поставете капака и оставете да се готви за 1 час. През това време можете да приготвите кнедлите (вижте горе).
След един час, внимателно премахнете капака на уока, поставете решетката за пара и наредете кнедлите върху нея. Поставете капака обратно и уплътнете с VITALOK. Оставете да ври на тих огън за още един час.
Внимателно повдигнете капака, добавете крушите, пълнени с червени боровинки към тигана. Поставете капака обратно и оставете да ври на тих огън за още 20 минути.
За да сервирате цялото ястие:
Разделете салатата на четири порции, поръсете с дресинга, след това поставете крушите, пълнени с червени боровинки към салатата. Добавете две кнедли на чиния и изсипете порция от гулаша с изобилно количество сос.