Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Празничен гулаш с кнедли, салата и круши, пълнени с червени боровинки

Рецепти

Време за подготовка: 30 минути; време за готвене: 2,5 часа

Съставки за салата и круши, пълнени с червени боровинки:

  1. 2 малки зрели круши

  2. 4 десертни лъжички сос от червени боровинки

  3. 200 г полска (кълнова) салата

  4. За дресинга на салатата: 1 супена лъжица горчица; 2 супени лъжици мед; 4 супени лъжици балсамов оцет; 6 супени лъжици зехтин Екстра върджин

Начин на приготвяне:


Круши, пълнени с червени боровинки: Измийте крушите, разполовете ги и изчистете семената и вътрешната твърда част. Поставете десертна лъжичка от соса от червени боровинки в издълбаната кухина.

Полска (кълнова) салата: .Измийте и отцедете салатата Смесете съставките за дресинга.

Съставки за кнедли:

  1. Хлебни ролца, престояли 4 дни

  2. 2 средни яйца

  3. 200 мл мляко

  4. Половин глава лук

  5. 30 г магданоз

  6. 2 супени лъжици масло

  7. Сол и черен пипер

  8. Щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете лука фино и сотирайте леко в маслото. Добавете млякото и нагрейте, но не позволявайте да заври. Добавете подправките.

  2. Добавете тази смес към нарязания на кубчета хляб в купа и добавете магданоза. Смесете всичко заедно и оставете да абсорбира за около 10 минути.

  3. Добавете яйцата и смесете всичко заедно с ръце. Омесете твърдо тесто. С влажни длани, отделете осем кнедли с големината на тенис топка.

Съставки за празничен гулаш:

  1. 1 кг говеждо месо, нарязано на кубчета

  2. 2 супени лъжици растително олио

  3. 1 глава лук

  4. 1 морков

  5. 2 скилидки чесън

  6. 1 супена лъжица брашно

  7. 1 пръчка канела

  8. 7 зърна карамфил

  9. 1 звездовиден анасон

  10. 3 зърна хвойна

  11. 1 дафинов лист

  12. 1 стрък розмарин

  13. 3 стръка мащерка

  14. 1 органичен портокал

  15. 2 супени лъжици мед

  16. 150 мл плодово червено вино

  17. 150 мл бульон от говеждо

  18. Сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Обелете и нарежете лука и чесъна на ситно. Обелете и нарежете моркова. Измийте портокала в гореща вода, настържете кората, изцедете сока и го оставете настрани.

  2. Поставете канелата, карамфила, дафиновия лист, звездовидния анасон, хвойната, розмарина, мащерката и портокаловата кора в чайник и затворете. Като алтернатива, използвайте филтър за чай и уплътнете с конец.

  3. Постепенно запържете говеждото в Уок iCook на висока температура без мазнина и извадете от тигана.

  4. Добавете олио в уока и за кратко запържете лука, чесъна и моркова. Добавете месото и брашното, като го оставите да се задуши за кратко. Добавете виното, говеждия бульон и подправете на вкус. Добавете подправките и билките и подправете на вкус. Поставете капака и оставете да се готви за 1 час. През това време можете да приготвите кнедлите (вижте горе).

  5. След един час, внимателно премахнете капака на уока, поставете решетката за пара и наредете кнедлите върху нея. Поставете капака обратно и уплътнете с VITALOK. Оставете да ври на тих огън за още един час.

  6. Внимателно повдигнете капака, добавете крушите, пълнени с червени боровинки към тигана. Поставете капака обратно и оставете да ври на тих огън за още 20 минути.

За да сервирате цялото ястие:

Разделете салатата на четири порции, поръсете с дресинга, след това поставете крушите, пълнени с червени боровинки към салатата. Добавете две кнедли на чиния и изсипете порция от гулаша с изобилно количество сос.

Изтеглете рецептата тук като PDF или като ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Говеждо филе със средиземноморски зеленчуци и макарони Кезешпецле с ниско съдържание на мазнини

Рецепти

Още

Агнешко Тандури– традиционно известно като Тандир кебап

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам