Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Празнична салата от къдраво зеле, печен сладък картоф и пащърнак, с фета сирене, пеканови ядки и нар

Рецепти

Приготвяне и продължителност на готвене: 1 час

Съставки:

  1. 2 големи сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета

  2. 100 мл зехтин и допълнително още 2 с.л.

  3. 2 с.л. бял винен оцет

  4. 1 щипка захар

  5. 1 ч.л. дижонска горчица

  6. 450 г къдраво зеле, нарязано, като изхвърлите дебелите стебла

  7. 1 филия бял хляб, нарязана на широки ивици

  8. 125 г фета сирене, изцедено и нарязано на едри кубчета

  9. 4 с.л. зърна от нар

  10. 3 с.л. пеканови ядки

  11. Сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180°C (160°C с вентилатор) | 350F | газ 4.

  2. В тава за печене разбъркайте сладките картофи с 2 с. л. зехтин и малко сол и черен пипер на вкус.

  3. Запечете за 30–40 минути, като след първите 15–20 минути ги разбъркайте и обърнете, след което ги оставете да се пекат, докато омекнат при проба с върха на ножа и се зачервят по ръбовете.

  4. Междувременно, разбъркайте оцета, захарта и горчицата с малко сол и черен пипер в голяма купа iCook, докато захарта и солта се разтворят.

  5. Добавете постепенно и с разбъркване 100 мл зехтин, докато дресингът се сгъсти и емулгира. Добавете къдравото зеле и го разбъркайте с дресинга с ръце.

  6. Препечете хлебните лентички в сух тиган за сотиране iCook, на умерена температура, като ги обръщате от време на време. Отстранете от огъня.

  7. Извадете сладкия картоф от фурната, когато е готов. Оставете леко да изстине и след това добавете зелето, заедно с фета сиренето, зърната от нар и пекановите ядки, като разбъркате добре с преобръщане.

  8. Разпределете по чинии и гарнирайте с препечените хлебни парченца преди сервиране.

Празнична салата от къдраво зеле, печен сладък картоф и пащърнак, с фета сирене, пеканови ядки и нар (като PDF / като ePub )

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам