Приготвяне и продължителност на готвене: 1 час
Съставки:
2 големи сладки картофа, обелени и нарязани на кубчета
100 мл зехтин и допълнително още 2 с.л.
2 с.л. бял винен оцет
1 щипка захар
1 ч.л. дижонска горчица
450 г къдраво зеле, нарязано, като изхвърлите дебелите стебла
1 филия бял хляб, нарязана на широки ивици
125 г фета сирене, изцедено и нарязано на едри кубчета
4 с.л. зърна от нар
3 с.л. пеканови ядки
Сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180°C (160°C с вентилатор) | 350F | газ 4.
В тава за печене разбъркайте сладките картофи с 2 с. л. зехтин и малко сол и черен пипер на вкус.
Запечете за 30–40 минути, като след първите 15–20 минути ги разбъркайте и обърнете, след което ги оставете да се пекат, докато омекнат при проба с върха на ножа и се зачервят по ръбовете.
Междувременно, разбъркайте оцета, захарта и горчицата с малко сол и черен пипер в голяма купа iCook, докато захарта и солта се разтворят.
Добавете постепенно и с разбъркване 100 мл зехтин, докато дресингът се сгъсти и емулгира. Добавете къдравото зеле и го разбъркайте с дресинга с ръце.
Препечете хлебните лентички в сух тиган за сотиране iCook, на умерена температура, като ги обръщате от време на време. Отстранете от огъня.
Извадете сладкия картоф от фурната, когато е готов. Оставете леко да изстине и след това добавете зелето, заедно с фета сиренето, зърната от нар и пекановите ядки, като разбъркате добре с преобръщане.
Разпределете по чинии и гарнирайте с препечените хлебни парченца преди сервиране.
Празнична салата от къдраво зеле, печен сладък картоф и пащърнак, с фета сирене, пеканови ядки и нар (като PDF / като ePub )