Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Печено пиле с билки, подпъхнати под кожата

Рецепти

Приготвяне и продължителност на готвене: 1ч. 45мин.

Съставки:

  1. 120 г обезсолено масло, размекнато

  2. 1 шепа магданоз, едро нарязан

  3. 1 малка шепа мащерка, едро накъсана

  4. 1 малка шепа розмарин, едро накъсан

  5. 1 цяло пиле, ок. 1,5 кг, почистено и с извадени вътрешности

  6. 2–3 големи моркова, обелени и нарязани на пръчици

  7. 2–3 големи пащърнака, обелени и разцепени наполовина

  8. 2 с.л. зехтин

  9. Сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180°C (160°C с вентилатор) | 350F | газ 4.

  2. Разбъркайте маслото с магданоза и с около половината от мащерката и розмарина в блендера iCook. Подправете със сол и пипер.

  3. Внимателно издърпайте с пръсти кожата от гърдите на пилето.

  4. Внимателно нанесете билковото масло между отделената кожа и пилешките гърди. Поставете пилето върху канапе от моркови, пащърнак и останалите билки в тава за печене.

  5. Намажете пилето със зехтин. Подправете със сол и пипер.

  6. Поставете в 4-литрова касерола iCook и печете около 1 час и 20 минути (соковете трябва да са прозрачни, когато се пробие най-дебелата част от бедрото).

  7. Извадете от фурната. Покрийте с алуминиево фолио за 10 минути преди сервиране.

Печено пиле с билки, подпъхнати под кожата (като PDF / като ePub )

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам