Приготвяне и продължителност на готвене: 15 мин.
Съставки:
4 с.л. растително масло
200 г доматено пюре
200 г пудра захар
80 мл вода
120 мл бял оцет
½ ч.л. сол
¼ ч.л. сух копър
¼ ч.л. прясно смлян черен пипер
4 филета от херинга, обезкостени и нарязани на кубчета
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото в голям тиган iCook, поставен на умерена температура до сгорещяване.
Добавете и разбъркайте доматеното пюре и оставете да кипне, като разбърквате непрекъснато. Намалете температурата и добавете и разбъркайте захарта.
Варете докато захарта се разтвори, преди да го дръпнете от котлона. Добавете и разбъркайте водата, оцета, солта, копъра и черния пипер.
Поставете херингата в голям стъклен буркан. Излейте доматения сос отгоре.
Оставете да се охлади до стайна температура, след което запечатайте плътно буркана с капачка. Оставете да се охлади в хладилник 1 ден, преди да сервирате.