Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Ризото с тиква на фурна

Рецепти

Приготвяне и продължителност на готвене: 1ч. 45мин.

Съставки:

  1. 2 с.л. зехтин

  2. 2 главички шалот, нарязани на ситно

  3. 2 скилидки чесън, нарязани на ситно

  4. 175 г ориз Arborio

  5. 150 мл бяло сухо вино

  6. 1 л зеленчуков бульон, оставен на огъня, за да е горещ

  7. 80 мл високомаслена сметана

  8. 1/4 малка тиква, изчистена от семките, нарязана на тънки резени

  9. Сол и прясно смлян черен пипер

  10. За сервиране: 3–4 с.л. сметана и 2–3 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

  1. За ризотото: Загрейте зехтина в голям, плитък тиган iCook (например големия тиган за сотиране от Семейния комплект). Поставете на среден огън докато се сгорещи. Добавете лука, чесъна и щипка сол. Задушете за около 5–6 минути докато омекне.

  2. Добавете ориза и оставете да поври за 2–3 минути, като често разбърквате, докато стане прозрачен. Добавете виното, оставете да кипне, след което намалете огъня и оставете да поври още 2 минути.

  3. Добавете бульона постепенно с черпак, като разбърквате и варите на слаб огън, докато оризът абсорбира целия бульон, преди да сипете следващия черпак.

  4. Продължете, докато оризът абсорбира целия бульон и омекне; около 25–30 минути. Мож да не се наложи да използвате цялото количество бульон.

  5. Загрейте фурната до 190°C (170°C с вентилатор) | 350F | газ 5.

  6. След като оризът е готов, добавете и разбъркайте високомаслената сметана и подправете на вкус. С помощта на лъжица прехвърлете сместа в тава за печене и отгоре наредете резенчетата тиква.

  7. Печете около 30–40 минути, докато ризотото се опече отгоре, а тиквата омекне при проба с върха на нож.

  8. За сервиране: Извадете от фурната и оставете да престои около 5 минути, преди да сервирате с гарнитура от сметана. Поръсете с настърган пармезан.

Ризото с тиква на фурна (като PDF / като ePub )

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам