Общо време за подготовка: 3 часа
Общо време за готвене: 1,5 часа
Съдове:
iCook Касерола 2 литра с капак
iCook Висок капак Senior
iCook Холандска тенджера с капацитет 8 литра с капак
Мерителна лъжичка и сито
(за пресяване на брашното)
Съставки:
1 килограм брашно
500 мл вода
2 чаени лъжички жива/суха мая
1 чаена лъжичка сол
2 чаени лъжички захар
Начин на приготвяне:
Загрейте водата в двулитровата Касерола iCook докато стане хладка и пресейте брашното в iCook Висок капак Senior. Направете кладенче в средата.
Добавете солта, захарта и маята. След това изсипете хладката вода върху съставките и оставете сместа да престои 10 минути.
Размесете продуктите с ръце до получаването на тесто.
Месете тестото, докато стане меко и еластично. След това го оставете да втаса за около час (докато удвои обема си).
Сложете холадската тенджера с капацитет 8 литра iCook върху котлона и леко я загрейте. След това пренесете тестото в нея и го оставете да престои още 15 минути, за да бухне.
Намалете котлона на най-ниската степен, сложете капака на холадската тенджера iCook и печете хляба в продължение на 50 минути.
Изключете котлона и оставете хляба да престои вътре още 20 минути.
Приятен апетит!
Съвет от СБА:Използвайте времето, докато хлабът втасва и се пече, за да сготвите още едно допълнително ястие, да прочетете Amagram или да се обадите на клиент!
Можете да изтеглите рецептата от тук като PDF за отпечатване или като ePub , който да използвате с вашето предпочитано приложение - електронен четец и да го запазите на вашето преносимо устройство.