Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Шоколадов мус с къпини и сметана

Рецепти

Приготвяне и продължителност на готвене: 30 мин.

Време за охлаждане: 4 ч.

Съставки:

  1. 200 г черен шоколад, начупен, и 50 г допълнително за сервиране

  2. 100 г млечен шоколад, начупен

  3. 3 с.л. обезсолено масло, на кубчета

  4. 500 мл. високомаслена сметана

  5. 3 с.л. пудра захар

  6. 4 големи жълтъка

  7. 1 ½ ч.л. ванилова есенция

  8. 150 г къпини

Начин на приготвяне:

  1. Смесете двата шоколада, маслото и 60 мл. сметана в купа iCook, поставена върху 3-литров тиган iCook, напълнен до половина с вряща вода.

  2. Разбърквайте, докато сместа стане гладка и равномерно разтопена, след което отстранете от огъня и охладете.

  3. Междувременно, в по-голяма купа iCook разбийте сметаната до сгъстяване. В отделна купа разбийте жълтъците със захарта и ваниловата есенция до получаване на бяла гъста смес (2–3 минути).

  4. Постепенно и с разбъркване добавете разтопената шоколадова смес към яйчената смес, докато сместа стане гладка и равномерна.

  5. Разбъркайте около една трета от разбитата сметана в шоколадовата смес и след това внимателно добавете по-голямата част от останалото количество, като разбърквате, докато не останат видими ивици сметана; запазете около 2–3 супени лъжици сметана, за гарниране.

  6. Разпределете муса в четири стъклени чаши за сервиране. Покрийте и охладете за най-малко 4 часа; охладете и запазената сметана.

  7. Когато сте готови да сервирате, гарнирайте отгоре всеки мус със запазената сметана и с няколко къпини. Преди да сервирате, настържете отгоре още от тъмния шоколад.

Шоколадов мус с къпини и сметана (като PDF / като ePub )

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам