Време за подготовка и готвене: 30 минути
Съставки:
1 чаена лъжица опушен червен пипер
1 чаена лъжица смлян кимион
1/2 чаена лъжица кориандър
1/2 чаена лъжица сушен риган
2 консервирани чушки Chipotle , в сос adobo
1 супена лъжица доматено пюре
1 щипка пудра захар
2 супени лъжици лимонов сок
100 мл топла вода; плюс допълнително вода, ако е необходимо
3 супени лъжици слънчогледово олио
2 големи пилешки гърди без кожа, нарязани
1 голяма червена и 1 голяма зелена чушка, и двете почистени, без семе и нарязани
1 глава червен лук, нарязана
4 пшеничени тортили
Сол; прясно смлян черен пипер
Метод на подготовка:
Комбинирайте подправките, билките, чушките chipotle, доматеното пюре, захарта, лимоновия сок и водата в блендер. Смесете на висока скорост до постигането на гладка консистенция; добавете вода, ако е необходимо за постигане на гладка смес.
Награйте 2 супени лъжици олио в iCook уока на средна температура до нагряване. Добавете пилето с малко сол и черен пипер, като го сотирате за около 6-8 минути. Извадете пилето от уока.
Добавете останалото олио към уока, след което добавете чушките, лука и щипка сол. Сотирайте за 4-5 минути до омекване преди да върнете пилето в тигана.
Изсипете подготвения сос от стъпка 1. Оставете да къкри и варете в продължение на 3-4 минути, докато сместа попие по пилето и зеленчуците. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Затоплете тортилите в сух тиган за пържене iCook. Напълнете с пилето и зеленчуците преди да “захлупите” тортилите и сервирайте.