Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Jim Norton/StockFood

Мексикански “джоб” с пиле, лук и чушки

Рецепти

Време за подготовка и готвене: 30 минути

Съставки:

  1. 1 чаена лъжица опушен червен пипер

  2. 1 чаена лъжица смлян кимион

  3. 1/2 чаена лъжица кориандър

  4. 1/2 чаена лъжица сушен риган

  5. 2 консервирани чушки Chipotle , в сос adobo

  6. 1 супена лъжица доматено пюре

  7. 1 щипка пудра захар

  8. 2 супени лъжици лимонов сок

  9. 100 мл топла вода; плюс допълнително вода, ако е необходимо

  10. 3 супени лъжици слънчогледово олио

  11. 2 големи пилешки гърди без кожа, нарязани

  12. 1 голяма червена и 1 голяма зелена чушка, и двете почистени, без семе и нарязани

  13. 1 глава червен лук, нарязана

  14. 4 пшеничени тортили

  15. Сол; прясно смлян черен пипер

Метод на подготовка:

  1. Комбинирайте подправките, билките, чушките chipotle, доматеното пюре, захарта, лимоновия сок и водата в блендер. Смесете на висока скорост до постигането на гладка консистенция; добавете вода, ако е необходимо за постигане на гладка смес.

  2. Награйте 2 супени лъжици олио в iCook уока на средна температура до нагряване. Добавете пилето с малко сол и черен пипер, като го сотирате за около 6-8 минути. Извадете пилето от уока.

  3. Добавете останалото олио към уока, след което добавете чушките, лука и щипка сол. Сотирайте за 4-5 минути до омекване преди да върнете пилето в тигана.

  4. Изсипете подготвения сос от стъпка 1. Оставете да къкри и варете в продължение на 3-4 минути, докато сместа попие по пилето и зеленчуците. Подправете на вкус със сол и черен пипер.

  5. Затоплете тортилите в сух тиган за пържене iCook. Напълнете с пилето и зеленчуците преди да “захлупите” тортилите и сервирайте.

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Печено пиле с билки, подпъхнати под кожата

Рецепти

Още
© Shutterstock

Пържола с билково масло с горгонзола и гарнитура картофено пюре с тиква

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам