Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Стек от сьомга върху праз с домати

Рецепти

Подготовка и време за готвене: 25 минути

Съставки:

  1. 2 големи стръка праз, нарязани, измити и подсушени

  2. 4 големи домата, с почистена сърцевина и с Х-разрез от долната страна

  3. 100 г гъби

  4. 2 супени лъжици лимонов сок

  5. 2 супени лъжици масло

  6. 150 мл зеленчуков бульон

  7. 4 филета от сьомга без кожа и обезкостени, приблизително по 180 г всяко

  8. 2 супени лъжици зехтин

  9. Меки зелени подправки, например магданоз, лук, естрагон и др. за гарниране

  10. Сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

  1. Бланширайте праз лука в 1-литровата касерола iCook във вряща, подсолена вода за 2-3 минути до омекване. Извадете от водата в купа с ледена вода като използвате решетъчна лъжица.

  2. Пуснете доматите във врящата вода за 10-15 секунди. Преместете ги в купата с ледена вода с решетъчна лъжица.

  3. Оставете доматите да се охладят преди да премахнете ципата, да извадите семената и да ги нарежете на кубчета. Почистете и нарежете гъбите и незабавно ги поръсете с лимоновия сок.

  4. Нагрейте маслото и зеленчуковия бульон в тигана за сотиране iCook - Senior, като оставите на средна температура. Добавете праз лука и оставете течността да се затопли постепенно.

  5. Подправете филетата от сьомга със сол и черен пипер. Нагрейте зехтина в тиган за пържене на средна температура и изпържете сьомгата за около 3-4 минути от всяка страна докато не стане твърда на докосване и леко покафенее.

  6. Добавете нарязаните домати и гъби към праз лука и запържете за няколко минути, след това подправете на вкус.

    Сервирайте сьомгата и зеленчуците в топла купа и гарнирайте с подправки.

Изтеглете рецептата от тук във формат PDF / ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© Stockfood

Бухти от треска с огретен от папая от Мартиника

Рецепти

Още
© Stockfood

Пълнена треска с бадеми и гарнитура печени картофи

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам