Приготвяне и продължителност на готвене: 35 минути
Порции: 4
Съставки за салата от морски дарове и зеленчуци:
50 мл зехтин
100 г зелен боб, нарязан на къси парчета
1 патладжан, нарязан на кубчета
1 червена чушка, почистена от семето и фино нарязана
1 жълта чушка, почистена от семето и фино нарязана
1 супена лъжица див лук, нарязан на ситно
1 супена лъжица листа от магданоз, нарязан на ситно
200 г скариди, обелени и почистени
150 г калмари на шайби, измити
125 г сготвени миди
Сок от половин лимон
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Поставете подсолена вода в iCook 3 л тенджера с капак и кипнете зеления боб за 1–2 минути до омекване. Отцедете и поставете в ледено студена вода.
Загрейте половината зехтин в големия тиган iCook или в Холандската тенджера на умерена температура.
Сотирайте скаридите, калмарите и патладжана с малко подправки за 3-4 минути, като ги обръщате и разбърквате периодично.
Добавете сготвените миди минута преди скаридите и калмарите да се сготвят, колкото да подгреете мидите. Свалете от котлона и прехвърлете в купа за смесване.
Добавете чушките, зеления боб и объркайте добре. Добавете остатъка от зехтина, лимоновия сок и подправете на вкус.
Поставете в купи за сервиране и гарнирайте с нарязан магданоз и зелен лук. Веднага след това сервирайте заедно с дресинг от пикантна соя.
Забележка: Като алтернатива, можете да замените морските дарове с пиле, ако предпочитате. Ако имате останала храна, поставете я в една от купите за смесване iCook от неръждаема стомана. След като всички са нахранени, лесно можете да уплътните купата за смесване с нейния съответстващ капак.
За добавяне на специален вкус към вашата салата, опитайте този дресинг от пикантна соя

Съставки за дресинг от пикантна соя:
6 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос
3 с.л. червен винен оцет
3-4 с.л. лимонов сок
1 нарязана червена чили чушка (колкото повече използвате, толкова по-пикантен е вкуса!)
1/2 фино нарязана скилидка чесън
2 с.л. мед
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички съставки в купа за смесване iCook.
Разбъркайте постепенно и подправете със сол и черен пипер на вкус.