Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Турско руло - традиционно известно като Бюрек руло

Рецепти

Ниво на трудност: Лесно
Използвано оборудване: незалепващ тиган iCook 30 cm, комплект от 5 ножа iCook.
Тази лесна и изменяема рецепта е направена от Севал Каратай от Истанбул, Турция. Тя споделя: "Този бюрек всъщност се прави на фурна, но е по-лесно и по-икономично да го сготвите в тигана."

Съставки за соса:

  1. 2 големи кръгли фини кори тесто

  2. 2 яйца

  3. 5-6 с.л. кисело мляко

  4. ¼ чаша зехтин

  5. 1-2 с.л. кисело мляко

Съставки за пълнежа: Можете да приготвите най-различни пълнежи. Това са някои от предложенията на Севал:

Сирене:

  1. 200–250 гр. натрошено сирене Фета

  2. половин връзка магданоз и копър, ситно нарязани

  3. 1 ч.л. червен пипер на люспи

  4. Смесете всичко и поставете в тестото.

Спанак:

  1. 500 гр. спанак, измит, ситно нарязан и натрит със сол

  2. 100 гр. натрошено сирене Фета

  3. Сол, черен пипер и мащерка - по ваш вкус

  4. Смесете всичко и поставете в тестото.

Месо и зеленчуци:

  1. 250 гр. кайма

  2. 1 средно голяма глава лук, ситно нарязана на кубчета

  3. 1 средно стрък праз, ситно нарязан

  4. 1 средно голям морков, настърган

  5. Задушете всички съставки заедно и добавете сол, черен пипер и червен пипер на люспи по ваш вкус. Охладете за кратко и след това поставете в тестото.

Картоф:

  1. 3 средно големи картофа, настъргани

  2. 1 средно голяма глава лук, ситно нарязана на кубчета

  3. Задушете двете съставки заедно и добавете сол, черен пипер и червен пипер на люспи по ваш вкус. Охладете за кратко и след това поставете в тестото.

Метод

  1. Срежете двете фини кори тесто на две.

  2. Смесете яйцата, киселото мляко, зехтина и оцета в купа и намажете сместа върху четирите така получени кори с форма на полукръг.

  3. Пригответе предпочитания от вас пълнеж и когато е готов, поставете четвърт от него по правия край на кората и я завийте.

  4. Сипете малко зехтин в тигана, поставете завитото тестено изделие в средата на тигана и формирайте спирала. Приложете същите стъпки за останалите три кори тесто и продължете спиралната форма в тигана.

  5. Разпределете останалия сос върху така оформения спираловиден пай. Сложете капака на тигана и оставете на най-ниската температура, докато тестото не придобие златисто-кафяв цвят. Обърнете го с помощта на чиния и оставете и другата страна да се приготви по същия начин. Когато ястието стане златисто-кафяво и от двете страни, то е готово за сервиране!

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© Shutterstock

Агнешко Тандури– традиционно известно като Тандир кебап

Рецепти

Още
© Shutterstock

Пържола с билково масло с горгонзола и гарнитура картофено пюре с тиква

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам