Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Специален турски десерт - традиционно известен като Кюнефе

Рецепти

Ниво на трудност: Лесно до средно

Използвано оборудване: незалепващ тиган iCook 30 cm, комплект от 5 ножа iCook, купа за смесване iCook

Ясмин Узунпосталци споделя още: “Ако не обичате сирене, може да използвате орехи вместо него." Ясмин е от Коня, Турция, и има ниво Основатели Платина.

Съставки за сладкиша: 400 гр. тесто на ивици (известно още като кадаиф), 250 гр. моцарела или безсолно пушено сирене, 100 гр. безсолно масло, ½ с.л. меласа

Съставки за сиропа: 200 гр. захар, 400 мл. вода, 2-3 капки лимонов сок

Метод

  1. За да приготвите сиропа, сипете водата и захарта в тенджера и варете на бавен огън пет минути или докато захарта се разтвори напълно. Разбърквайте непрекъснато. Свалете от огъня, разбъркайте лимоновия сок вътре и оставете да се охлади.

  2. Разбъркайте с пръстите си в центъра на тигана четвърт от маслото и моласата. Намажете маслената смес в тигана, за да се покрие цялата му повърхност.

  3. Поставете фино нарязаното на ивици тесто в чист съд. Разтопете останалата част от маслото и го излейте в тестото. Размесете маслото с пръсти докато тестото на ивици не стане равномерно лепкаво.

  4. Вземете половината от намасленото тесто и го наложете твърдо в тигана, покрит с масло и меласа. Покрийте плътно тигана, за да направите първия пласт.

  5. Нарежете сиренето на дребни резенчета и го поставете равномерно по целия първи пласт тесто. Сиренето формира вашия втори равномерен пласт. Вземете останалото тесто и го наложете върху сиренето, за да направите третия и последен пласт.

  6. Сложете тигана на котлона на ниска до средна температура за 2-3 минути или докато тестото не придобие златисто-кафяв цвят. Периодично разклащайте леко тигана, за да не залепне тестото. Обърнете го с помощта на чиния и оставете да се сготви по същия начин и от другата страна. Щом е готов и от другата страна, полейте десерта с приготвения сироп и го отстранете от котлона. Сервирайте с някакви вкусни фъстъци или каквито и да е ядки!

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© StockFood

Печени ябълки и круши с червени боровинки и градински чай

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам