Ниво на трудност: Лесно
Използвано оборудване: тенджера iCook 8 литра, с капак
Съставки: 3 кг месо от агнешки бут (обезкостено, замразено), 400 гр. агнешко филе (замразено), ½ ч.л. сол, ½ ч.л. черен пипер, 1 с.л. кимион, 1 с.л. суха мащерка
Метод
Поставете замразеното агнешко месо от бут и филе направо в тенджерата и поръсете със солта, черния пипер, кимиона и сухата мащерка. Затворете тенджерата с капака и я сложете на котлона на най-ниската температура.
Оставете така 2.5 часа и не отваряйте капака. Щом тенджерата е затворена плътно, функцията за заключване на парата на тенджерата iCook ще свари месото леко и ефикасно без никакъв въздух.
Отстранете от котлона и вашето агнешко Тандури е готово за сервиране!