Съставки:
500 гр. пресни малини
800 гр. гранулирана бяла захар
Използвано оборудване iCook: соте тиган, тенджера 4 литра с капак
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 120°C и сложете захарта в тигана. Нагрявайте я във фурната 15 минути.
Сложете малините в тенджерата и вдигнете температурата, за да заврят. Намачкайте малините с преса за картофи докато се нагряват, след което оставете да врят още минута, като разбърквате непрекъснато. Съвет: ако правите сладкото за деца, можете да използвате сито, за да отстраните семенцата преди да продължите със следващата стъпка.
Добавете топлата захар в тенджерата с малини и оставете да ври докато сместа не стане гелообразна. Направете теста с чинийката (вижте статията), за да се уверите, че сладкото се е сгъстило добре.
Свалете тенджерата от котлона и оставете да се охлади 15 минути. Разбърквайте периодично и напълнете топлите бурканчета, затворете плътно и оставете да се охладят.