Използвано iCook оборудване:вашият предпочитан нож от комплект 5 бр. ножове iCook, незалепващ тиган 25 см, трилитрова тенджера с капак, блендер
Съставки:
-
300 гр. замразен млад грах
-
20 гр. листа от мента
-
100 гр. листа от спанак
-
1 глава кафяв лук, нарязан на ситно
-
3-4 скилидки чесън, нарязани на ситно
-
100 гр. високомаслена сметана
-
300 мл бульон по ваш избор
-
4 филийки хляб
-
3 с.л. зехтин
-
1 с.л. лимонов сок
-
1 ч.л. балсамов оцет
Рецепта:
-
Налейте малко зехтин в тенджерата и я сложете на умерен огън. Щом се затопли, добавете лука и разбърквайте докато омекне.
-
Добавете замразения грах, спанака и ментата. Затворете плътно тенджерата с капака, за да може да започне VITALOK процесът. Намалете огъня до най-ниското ниво и оставете така 10 минути - не забравяйте да държите капака затворен по време на този процес.
-
Докато зеленчуците се готвят, изрежете кората на филийките хляб и нарежете хляба на малки резени от по 2 см. Поставете ги в тигана на умерен огън и ги запечете.
-
В малка купа смесете зехтина, фино нарязания чесън, лимоновия сок, балсамовия оцет, сол и черен пипер. Шом ги смесите, изсипете отгоре запечените крутони и гответе до изпаряване на течността.
-
След като зеленуците са стояли на огъня 10 минути, махнете капака и добавете горещия бульон и сметаната. Разбийте с ръчен блендер до получаване на гладка и кремообразна супа - или ако правите по-малка порция от супата, разбийте в iCook Блендера.
-
Сервирайте супата с лъжица сметана и крутоните. Приятен апетит!