Съставки:
-
40 бели гъби
-
1 червена камба
-
40 гр. печена червена камба, нарязана
-
½ средна глава лук
-
3 бр. зелен лук
-
1 ч.л. риган
-
6 с.л. галета
-
4 с.л. настъргано сирене пармезан
-
30 гр. пресен магданоз
-
2 с.л. зехтин
-
½ с.л. сол или на вкус
-
½ с.л. счукан черен пипер или на вкус
Начин на приготвяне:
-
Почистете гъбите и отстранете дръжките.
-
Накълцайте половината дръжки на гъбите на много малки парченца и изхвърлете останалата част. Накълцайте лука, зеления лук, червената камба, печената камба и магданоза.
-
Загрейте зехтина в 10-инчовия незалепващ тиган iCook. Добавете дръжките на гъбите, червената камба, печената камба, зеления лук и сухия лук в тигана и задушете. Гответе 5 минути до омекване на камбите и лука, след което добавете ригана, солта и черния пипер.
-
Избършете тигана с кухненска хартия и след това поставете вътре гъбите, със страната на дръжката нагоре, и ги напълнете щедро с пълнежа.
-
Поставете ги на котлона на слаб огън и покрийте с капака.
-
Дръжте на огъня 15 минути или докато гъбите се сготвят добре.