Съставки:
Пълнеж с бадеми
-
2 скилидки чесън, смляни
-
½ малка глава червен лук, нарязана на малки кубчета
-
3 с.л. зехтин
-
300 гр. пълнозърнест хляб, нарязан на парчета по 1-2 см
-
2 с.л. накълцан див лук
-
½ ч.л. счукан черен пипер
-
3 с.л. сух естрагон (или копър или босилек)
-
60 гр. разтопено масло
-
30-50 мл топла вода
-
60 гр. бадеми, нарязани и изпечени
Риба
-
4 филета от треска
-
8-10 ленти бекон (по избор)
-
сол и лимон за гарниране
Печени картофи
-
680 гр. разполовени бейби картофи
-
1 ч.л. лук на прах
-
1 ч.л. чесън на прах
-
3 -4 щипки сол
-
2 с.л. обезсолено масло
-
1 с.л. зехтин
-
200 мл хладка вода
Начин на приготвяне:
Пълнеж с бадеми:
-
Задушете леко чесъна и лука в зехтин до омекване, но не и до покафеняване, след което ги отстранете от огъня и ги смесете с останалите съставки на пълнежа.
Треска:
-
Изплакнете филетата от треска със студена вода и ги подсушете леко с кухненска хартия.
-
Разпределете равномерно пълнежа по всяко от филетата, като оставите 2 см празно място в долния край.
-
Навийте филетата на руло и ги закрепете с клечка за зъби, ако е необходимо. По избор: извадете парчета бекон и ги увийте стегнато около треската.
-
Поставете навитите филета с рибната страна надолу в 12-инчовия незалепващ тиган iCook. Оставете 1-2 см място помежду филетата за по-добра въздушна циркулация.
-
Оставете пълнената треска от едната страна 8-12 минути, след което я обърнете и гответе още 8-12 минути.
Картофи
-
Поставете картофите в 4-литровата тенджера за готвене на пара, покрийте ги с 250 мл студена вода и гответе 15 минути. След това ги отцедете и оставете настрани.
-
Загрейте 10-инчовия незалепващ тиган iCook на умерен огън и сложете маслото и зехтина в него. След като се разтопят, добавете бейби картофите и разбъркайте.
-
Поръсете картофите с чесън и лук на прах, разбъркайте внимателно и оставете на умерен огън до потъмняване или втвърдяване на праха.
-
Подправете със сол и пипер на вкус и оставете ястието да се охлади 15 минути преди сервиране.