Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stockfood

Пълнена треска с бадеми и гарнитура печени картофи

Рецепти


Съставки:

Пълнеж с бадеми

  1. 2 скилидки чесън, смляни

  2. ½ малка глава червен лук, нарязана на малки кубчета

  3. 3 с.л. зехтин

  4. 300 гр. пълнозърнест хляб, нарязан на парчета по 1-2 см

  5. 2 с.л. накълцан див лук

  6. ½ ч.л. счукан черен пипер

  7. 3 с.л. сух естрагон (или копър или босилек)

  8. 60 гр. разтопено масло

  9. 30-50 мл топла вода

  10. 60 гр. бадеми, нарязани и изпечени

Риба

  1. 4 филета от треска

  2. 8-10 ленти бекон (по избор)

  3. сол и лимон за гарниране

Печени картофи

  1. 680 гр. разполовени бейби картофи

  2. 1 ч.л. лук на прах

  3. 1 ч.л. чесън на прах

  4. 3 -4 щипки сол

  5. 2 с.л. обезсолено масло

  6. 1 с.л. зехтин

  7. 200 мл хладка вода


Начин на приготвяне:

Пълнеж с бадеми:

  1. Задушете леко чесъна и лука в зехтин до омекване, но не и до покафеняване, след което ги отстранете от огъня и ги смесете с останалите съставки на пълнежа.

Треска:

  1. Изплакнете филетата от треска със студена вода и ги подсушете леко с кухненска хартия.

  2. Разпределете равномерно пълнежа по всяко от филетата, като оставите 2 см празно място в долния край.

  3. Навийте филетата на руло и ги закрепете с клечка за зъби, ако е необходимо. По избор: извадете парчета бекон и ги увийте стегнато около треската.

  4. Поставете навитите филета с рибната страна надолу в 12-инчовия незалепващ тиган iCook. Оставете 1-2 см място помежду филетата за по-добра въздушна циркулация.

  5. Оставете пълнената треска от едната страна 8-12 минути, след което я обърнете и гответе още 8-12 минути.

Картофи

  1. Поставете картофите в 4-литровата тенджера за готвене на пара, покрийте ги с 250 мл студена вода и гответе 15 минути. След това ги отцедете и оставете настрани.

  2. Загрейте 10-инчовия незалепващ тиган iCook на умерен огън и сложете маслото и зехтина в него. След като се разтопят, добавете бейби картофите и разбъркайте.

  3. Поръсете картофите с чесън и лук на прах, разбъркайте внимателно и оставете на умерен огън до потъмняване или втвърдяване на праха.

  4. Подправете със сол и пипер на вкус и оставете ястието да се охлади 15 минути преди сервиране.

Изтеглете рецептата тук като PDF / ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© Stockfood

Бухти от треска с огретен от папая от Мартиника

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам