Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Пържола с билково масло с горгонзола и картофено пюре с мускатна тиква

Рецепти

Съставки:

Билково масло с горгонзола:

  1. 4 с.л. разтопено масло

  2. 4 с.л. сирене горгонзола

  3. 1 с.л. накълцан пресен магданоз

Пържола:

  1. 4 телешки котлета или предпочитан от вас тип пържоли

  2. сол и смлян черен пипер

  3. зехтин

Пюре:

  1. 1,4 кг мускатна тиква

  2. 1,4 кг картофи от брашнест тип

  3. 1 ч.л. сол

  4. 250 мл нискомаслена сметана (или сметана или мляко, според предпочитанията)

  5. 120 гр. обезсолено масло

  6. 2 с.л. накълцан див лук

  7. 1 с.л. накълцан градински чай

Начин на приготвяне:

Билково масло с горгонзола:

  1. Разбийте на крем маслото, сиренето горгонзола и пресния магданоз.

  2. Поставете една супена лъжица от билковото масло върху всяка пържола и го оставете да се разтопи по нея при сервиране.

Пържола

  1. Овкусете всяка пържола от двете страни със сол и счукан черен пипер. Увийте плътно всяка пържола с прилепващо фолио и оставете в хладилника за няколко часа до една нощ. Забележка: Оставете месото да достигне стайна температура 30 минути преди готвене.

  2. Загрейте големия соте тиган iCook с капак на умерен огън. Тиганът е добре загрят, ако при напръскване с вода капчиците се търкалят по повърхността му.

  3. Поръсете дъното на соте тигана със зехтин и се уверете, че е добре загрят.

  4. Поставете всяка пържола в него и гответе на умерен огън две минути. Обърнете пържолите и ги оставете от другата страна още две минути. Проверете дали са готови и при необходимост ги оставете още на огъня.

  5. Отстранете пържолите от огъня и оставете така пет минути.

Пюре:

  1. Обелете картофите и мускатната тиква, като отстраните и семената на тиквата; нарежете всичко на кубчета по 2 см.

  2. Сложете мускатната тиква и картофите в 4-литровата тенджера с капак iCook, покрийте ги с вода, добавете 1 ч.л. сол и оставете водата да заври. Оставете да се вари на тих огън 10 минути или докато тиквата и картофите могат лесно да се прободат с вилица. Отцедете водата, когато са готови.

  3. Прехвърлете тиквата и картофите в блендер и разбийте до омекване.

  4. Добавете маслото и разбъркайте до стопяването му. Добавете нискомаслена сметана и разбъркайте до постигане на хомогенна смес. Добавете накълцания див лук и градински чай, подправете със сол и черен пипер на вкус.

Предложение за сервиране: като вариант за гарнитура по избор, задушете малко зелен фасул за допълнителен цвят и аромат.

Изтеглете рецептата тук като PDF / ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Агнешко Тандури– традиционно известно като Тандир кебап

Рецепти

Още

Говеждо филе със средиземноморски зеленчуци и макарони Кезешпецле с ниско съдържание на мазнини

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам