Плодов пай
Рецепти
Вкусният баланс между сладко, маслено тесто и пълнеж правят този пай абсолютен фаворит.
Вкусният баланс между сладко, маслено тесто и пълнеж правят този пай абсолютен фаворит.
Съставки:
225 г обикновено брашно
110 г масло, на кубчета
80 г пудра захар
1 яйце
1–2 с.л. студена вода
разбита яйчена смес
300 г череши без костилка
225 г малини
225 г боровинки
150 г ягоди, на парченца
175 г пудра захар
40 г царевично брашно
2 с.л. лимонов сок
Рецепта:
Смесете брашното, маслото и захарта в кухненски робот. Добавете яйцето и водата и бъркайте до образуване на тесто. Охладете за 30 минути.
Разстелете слой тесто достатъчно да покрие дъното на тавичката за печене (запазете останалото тесто). Набодете тестото в тавичката и изпечете блата (с хартия и бобени зърна отгоре за тежест) при 180°C в продължение на 15 минути. Отстранете хартията и бобените зърна и допечете за още 5 минути. Извадете и охладете.
Задушете плодовете в тиган iCook™ за 10 минути. Добавете захарта, царевичното брашно и лимоновия сок. След като сместа се сгъсти, я разнесете с лъжица върху изпечения блат.
Покрийте пая с „тестена решетка”, като оформите ивици от останалото тесто. Намажете сладкиша с разбитата яйчена смес и запечете за 20 минути.
Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.
Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.