Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Плодов пай

Рецепти

Вкусният баланс между сладко, маслено тесто и пълнеж правят този пай абсолютен фаворит.

Съставки:

  1. 225 г обикновено брашно

  2. 110 г масло, на кубчета

  3. 80 г пудра захар

  4. 1 яйце

  5. 1–2 с.л. студена вода

  6. разбита яйчена смес

  7. 300 г череши без костилка

  8. 225 г малини

  9. 225 г боровинки

  10. 150 г ягоди, на парченца

  11. 175 г пудра захар

  12. 40 г царевично брашно

  13. 2 с.л. лимонов сок

Рецепта:

  1. Смесете брашното, маслото и захарта в кухненски робот. Добавете яйцето и водата и бъркайте до образуване на тесто. Охладете за 30 минути.

  2. Разстелете слой тесто достатъчно да покрие дъното на тавичката за печене (запазете останалото тесто). Набодете тестото в тавичката и изпечете блата (с хартия и бобени зърна отгоре за тежест) при 180°C в продължение на 15 минути. Отстранете хартията и бобените зърна и допечете за още 5 минути. Извадете и охладете.

  3. Задушете плодовете в тиган iCook™ за 10 минути. Добавете захарта, царевичното брашно и лимоновия сок. След като сместа се сгъсти, я разнесете с лъжица върху изпечения блат.

  4. Покрийте пая с „тестена решетка”, като оформите ивици от останалото тесто. Намажете сладкиша с разбитата яйчена смес и запечете за 20 минути.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам