Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Getty Images

Шоколадово Тирамису

Рецепти

Тирамисуто може да бъде приготвено и с какао, тъй като се съчетава елегантно с кафето и кара този вариант на известната класика да се откроява истински.

Съставки:

  1. 24 бишкоти Савоярди

  2. 200 мл кафе еспресо AmwayTM

  3. 100 гр. нарязан черен шоколад (70-80% съдържание на какао)

  4. 300 гр. сирене Маскарпоне

  5. 250 мл бита сметана

  6. 75 гр. пудра захар

  7. Една ч. л. ванилия

  8. Едро натрошено кафе на зърна (по желание, за гарниране)

Начин на приготвяне:

  1. Подредете половината бишкоти на дъното на квадратен съд за печене. Поръсете обилно с еспресо.

  2. Разтопете черния шоколад в малка тенджерка iCook на умерен огън. Оставете го да се охлади.

  3. Добавете маскарпонето, пудрата захар и ванилията в купа. Разбийте с електрически миксер до формирането на меки връхчета. Добавете разтопения шоколад и разбийте отново до пълно смесване.

  4. Покрийте бишкотите в съда за печене с половината смес. Подредете останалите бишкоти отгоре и поръсете отново с еспресо.

  5. Добавете останалата смес с маскарпоне.

  6. По желание гарнирайте с натрошеното кафе на зърна. Дръжте в хладилник най-малко шест часа преди сервиране.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам