Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© © StockFood

Пакистански патладжан със сос от кисело мляко

Рецепти

Съставки:

  1. вода и 2 с.л. сол

  2. 500 гр. патладжан, нарязан на резенчета от по 5 мм

  3. 150 мл слънчогледово олио или зехтин

  4. 1 голяма глава лук, накълцана

  5. 2 скилидки чесън, намачкан

  6. 1 ч.л. кимион на прах

  7. 1 ч.л. лют червен пипер на прах

  8. 1 ч.л. гарам масала

  9. сол на вкус

  10. 1/2 ч.л. куркума на прах

  11. 1 ч.л. кориандър на прах

  12. 1 ч.л. едро смлян лют червен пипер

  13. 15 листа от къри

  14. 5 малки червени люти чушки

  15. 1 ч.л. семена кимион

  16. 500 гр. гъсто кисело мляко

  17. 120 мл вода

  18. 1 връзка пресен кориандър, накълцан

Начин на приготвяне:

  1. Разтворете солта във вода в 3-литровата купа за смесване от неръждаема стомана iCook. Добавете резенчета патладжан и ги накиснете в солената вода 15 минути. Извадете ги и ги подсушете с кухненска хартия.

  2. Загрейте 40 мл. олио в големия соте тиган iCook и запържете резените патладжан до златистокафяво.

  3. Загрейте 100 мл. олио в Уок тигана 7-ply от неръждаема стомана или друг голям тиган, след което запържете лука до златистокафяво. Добавете намачканите скилидки чесън, кимиона на прах, лютия червен пипер на прах, едро смляния червен пипер и разбърквайте 2 минути.

  4. Добавете вода, разбъркайте и оставете да заври. Покрийте тигана и оставете на огъня 2-3 минути. Усилете огъня и продължете да готвите до отделяне на олиото.

  5. Изсипете киселото мляко в 2-литровата купа за смесване и разбъркайте добре.

  6. Загрейте останалата част от олиото в малкия соте тиган и добавете семената кимион, малките червени люти чушки и къри листата; запържете с бъркане 1-2 минути.

  7. Добавете запържените подправки към киселото мляко и разбъркайте леко.

  8. При сервиране добавете сос, патладжан и кисело мляко на пластове. Гарнирайте със счукан лют червен пипер и накълцан кориандър. Сервирайте със задушен ориз.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© StockFood

Празнична салата от къдраво зеле, печен сладък картоф и пащърнак, с фета сирене, пеканови ядки и нар

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам