Съставки:
2 бр. червено цвекло
3 картофа
3 моркова
230 гр. филе от херинга
2 сладко-кисели ябълки
1 глава лук, обелен и накълцан
2 яйца
200 гр. майонеза
няколко стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Отцедете филето от херинга
гответе червеното цвекло 30-40 минути в 3-литрова тенджера, а картофите и морковите 20-25 минути в 2-литрова тенджера. Оставете зеленчуците да се охладят.
Сварете твърдо яйцата в 1-литровата тенджера. Оставете настрана да се охладят.
Обелете картофите и червеното цвекло. Носете кухненски ръкавици, за да предпазите ръцете си от петна.
Нарежете на кубчета филето от херинга, морковите и ябълките с помощта на вашия Комплект ножове iCook (кубчета с размер около 0.5 см).
Обелете яйцата и ги настържете с голямото ренде iCook. Запечатайте в купа за смесване от неръждаема стомана с капак и сложете в хладилника.
Настържете цвеклото
Положете пласт от картофите в чиния за сервиране и намажете отгоре с майонеза. След това положете пласт херинга и лук, добавете сол и майонеза. Поставете слоеве моркови и червено цвекло отгоре, и добавете сол и майонеза. Сложете ябълките в последния слой.
Подравнете яйцата, намажете повърхността отгоре и отстрани с майонеза. Покрийте с прилепващо фолио и сложете в хладилника за няколко часа или цяла нощ.
Поръсете с настъргано яйце и стръкове магданоз преди сервиране.