Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Индийско Пиле Бирияни

Рецепти

Ориз Басмати – Съставки:

  1. 200 гр. ориз басмати

  2. 2 литра вода

  3. 1 малък дафинов лист

  4. 5 см пръчка канела

  5. 3 зелени шушулки кардамон

Ориз – Начин на приготвяне:

  1. Измийте ориза няколко пъти докато водата не стане бистра. Накиснете 20 минути в двулитровата купа за смесване. Отцедете водата.

  2. Сложете 2 литра вода да заврят в 3-литровата тенджера. Добавете дафинови листа, кардамон и карамфил към водата.

  3. Когато водата заври, добавете малко сол и отцедения ориз.

  4. Гответе 15 минути или докато оризът е готов. Отцедете в гевгир; отделете по-едрите парчета подправки или ги оставете в ориза.

Пиле Бирияни – Съставки:

  1. 500-600 гр. пилешко месо (смес от бутчета и гърди)

  2. 3 с.л. олио

  3. сол според необходимото

  4. 2 средни глави лук, нарязани на тънки резени

  5. 1 звездовиден анасон

  6. Щипка шафран, накиснат в 2 ч.л. прясно мляко и 1 с.л. масло гхи

  7. 3 зелени кардамона

  8. 1 черен кардамон

  9. 1 дафинов лист

  10. 4 зърна карамфил

  11. 2.5 см пръчка канела

  12. ½ ч.л. семена кимион

  13. 1 с.л. чеснова паста

  14. ¼ ч.л. куркума на прах

  15. 2 ч.л. брияни масала или пилешка масала на прах

  16. ¾ до 1 ч.л. лют червен пипер на прах

  17. 1 чаша кисело мляко

  18. 1 шепа листа от мента, накълцани ситно

  19. 1 шепа листа от кориандър, накълцани ситно

Пиле Бирияни – Начин на приготвяне:

  1. Докато оризът се готви, задушете лука с олио в 4-литровата тенджера iCook. Когато придобие златист цвят, отделете 1/4 от него в купа.

  2. Намалете огъня и задушете в тенджерата дафиновия лист, звездовидния анасон, семената от кимион, карамфила и кардамона с останалата част от запържения лук.

  3. Добавете чеснова паста и запържете до изчезване на суровата миризма.

  4. Добавете късчета пилешко и запържете на умерен огън до побеляване на месото.

  5. Поръсете с останалата част от подправките - сол, масала, куркума и лют червен пипер на прах. Разбъркайте добре. Покрийте тенджерата и оставете ястието на умерен огън 4 минути.

  6. Изсипете киселото мляко отгоре и разбъркайте добре. Покрийте отново и гответе на умерен огън до пълно сготвяне на месото и сгъстяване на кърито. Добавете сол на вкус.

Комбиниране на пилешко с ориз:

  1. Намажете с мазнина 8-литровата холандска фурна с капак и загрейте предварително фурната до 180°C.

  2. Добавете сготвеното пилешко месо в холандската фурна и сложете половината накълцани листа от мента отгоре.

  3. Разстелете равномерно пласт от сварения ориз върху пилешкото. Поръсете с 1/4 от запържения лук, останалите листа от мента и кориандър, и накиснат шафран най-отгоре.

  4. Затворете плътно холандската фурна с капака и гответе около 20-25 минути.

  5. Сервирайте Пилето Бирияни с кисело мляко.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Печено пиле с билки, подпъхнати под кожата

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам