Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stockfood

Бухти от треска с огретен от папая от Мартиника

Рецепти

Бухти от риба треска – съставки:

  1. 230 г обезсолена обескостена риба треска

  2. 0,5 с.л. слънчогледово олио

  3. 1 глава нарязан на ситно лук

  4. 1 скилидка чесън, рендосана

  5. 50 гр. нарязани сладки чушки или 30 гр. нарязани люти чушки

  6. 3 с.л. нарязан на ситно див лук

  7. 2 с.л. фино нарязан магданоз

  8. 200 гр. брашно

  9. 2 ч.л. сода за хляб

  10. Черен пипер и сол

  11. Вода на стайна температура

Бухти от риба треска – метод на приготвяне:

  1. Накъсайте треската на парчета и оставете настрани.

  2. Нагрейте зехтина в iCook тиган за пържене с незалепващо покритие и сотирайте лука до омекване. Добавете чесъна, чушките, дивия лук и магданоза. Гответе за 2 минути, премахнете от котлона и смесете с късовете треска.

  3. Смесете заедно брашното и содата за хляб в iCook 3-литрова купа за смесване от неръждаема стомана. Добавете солта и черния пипер на вкус.

  4. Добавете овкусената риба към брашното с вода до създаването на гъсто тесто. Добавете повече брашно или вода, вода до създаването на желаната консистенция на тесто. Преди да установите количеството вода/брашно, тествайте една или две от бухтите.

  5. Добавете приблизително 4 см олио в тигана и нагрейте до средна температура.

  6. Поставете една по една супена лъжица от тестото в нагорещеното олио. Оставете го да се пържи от едната страна до кафяв цвят и след това обърнете всяка от бухтите на другата страна.

  7. Извадете и поставете върху кухненска хартия.

  8. Сервирайте със свежа салата, сурови зеленчуци или просто с огретен от папая.

© Stockfood

Огретен от папая – съставки:

  1. 2,5 кг зелена папая (или банани)

  2. 4 л вода

  3. 2 ч.л. люта подправка (пименто)

  4. 2 зърна карамфил

  5. 45 г сол

  6. 60 г масло

  7. 2 глави лук

  8. 2 стръка магданоз

  9. 2 скилидки чесън

  10. 520 мл мляко

  11. 100 g настъргано сирене

Огретен от папая – начин на приготвяне:

  1. Измийте, обелете и премахнете семената от папаята. Нарежете на парчета.

  2. Поставете водата да заври и добавете сол, пименто и карамфил. Добавете нарязаната папая и оставете да ври за 35 минути.

  3. Отцедете и изхвърлете водата. Блендирайте папаята като използвате iCook блендера.

  4. Разтопете маслото в iCook Senior тиган за сотиране. Добавете лука и магданоза и запържете до омекване. Добавете чесъна и смесете.

  5. Добавете млякото, след това сиренето и накрая блендираната папая. Разбъркайте старателно. Поставете сместа в съд за печене. Наръсете с настърганото сирене.

  6. Печете при 180°C с отворена врата до постигане на кафяв цвят. Оставете да се охлади преди сервиране.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© Stockfood

Пълнена треска с бадеми и гарнитура печени картофи

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам