Бухти от риба треска – съставки:
230 г обезсолена обескостена риба треска
0,5 с.л. слънчогледово олио
1 глава нарязан на ситно лук
1 скилидка чесън, рендосана
50 гр. нарязани сладки чушки или 30 гр. нарязани люти чушки
3 с.л. нарязан на ситно див лук
2 с.л. фино нарязан магданоз
200 гр. брашно
2 ч.л. сода за хляб
Черен пипер и сол
Вода на стайна температура
Бухти от риба треска – метод на приготвяне:
Накъсайте треската на парчета и оставете настрани.
Нагрейте зехтина в iCook тиган за пържене с незалепващо покритие и сотирайте лука до омекване. Добавете чесъна, чушките, дивия лук и магданоза. Гответе за 2 минути, премахнете от котлона и смесете с късовете треска.
Смесете заедно брашното и содата за хляб в iCook 3-литрова купа за смесване от неръждаема стомана. Добавете солта и черния пипер на вкус.
Добавете овкусената риба към брашното с вода до създаването на гъсто тесто. Добавете повече брашно или вода, вода до създаването на желаната консистенция на тесто. Преди да установите количеството вода/брашно, тествайте една или две от бухтите.
Добавете приблизително 4 см олио в тигана и нагрейте до средна температура.
Поставете една по една супена лъжица от тестото в нагорещеното олио. Оставете го да се пържи от едната страна до кафяв цвят и след това обърнете всяка от бухтите на другата страна.
Извадете и поставете върху кухненска хартия.
Сервирайте със свежа салата, сурови зеленчуци или просто с огретен от папая.

Огретен от папая – съставки:
2,5 кг зелена папая (или банани)
4 л вода
2 ч.л. люта подправка (пименто)
2 зърна карамфил
45 г сол
60 г масло
2 глави лук
2 стръка магданоз
2 скилидки чесън
520 мл мляко
100 g настъргано сирене
Огретен от папая – начин на приготвяне:
Измийте, обелете и премахнете семената от папаята. Нарежете на парчета.
Поставете водата да заври и добавете сол, пименто и карамфил. Добавете нарязаната папая и оставете да ври за 35 минути.
Отцедете и изхвърлете водата. Блендирайте папаята като използвате iCook блендера.
Разтопете маслото в iCook Senior тиган за сотиране. Добавете лука и магданоза и запържете до омекване. Добавете чесъна и смесете.
Добавете млякото, след това сиренето и накрая блендираната папая. Разбъркайте старателно. Поставете сместа в съд за печене. Наръсете с настърганото сирене.
Печете при 180°C с отворена врата до постигане на кафяв цвят. Оставете да се охлади преди сервиране.