Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Праз със сос от балсамов оцет

Рецепти

Общо време за приготвяне: 60 мин. / Порции: 4 / Енергийна стойност: 96 ккал на порция

Готварски съдове:

  1. Тиган Senior с капак

  2. Купа за смесване с капак

Съставки:

  1. 6 стръка праз

  2. 250 мл натурално кисело мляко

  3. 4 стръка кориандър

  4. 4 стръка естрагон

  5. 1 с.л. балсамов оцет

  6. 1 ч.л. мед (смесен с балсамов оцет)

  7. 1 ч.л. синапени зърна

  8. сол и черен пипер

Хранителна информация за 1 порция:

  1. Протеини - 6,1 гр.

  2. Мазнини - 2,1 гр.

  3. Въглехидрати - 13,2 гр.

  4. Енергийна стойност - 96,4 ккал

  5. Холестерол - 5,6 мг

  6. Гликемичен индекс - 25 (нисък)

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете праза напречно на парчета от по 10 см, след което ги изплакнете добре и ги вържете с готварски конец, за да запазите формата им. Можете да заместите готварския конец със задушени ленти от самия праз.

  2. Сложете вода да заври в голям соте тиган и я подсолете. Потопете подготвените стръкове праз в горещата подсолена вода. Оставете водата да заври отново и варете праза на бавен огън 15-20 минути, използвайки метода на готвене VITALOK. Това значи да оставите тиганът и капакът му да формират запечатване на влагата, за да се запазят всички хранителни вещества и аромати.

  3. Когато са готови, охладете стръковете праз, подсушете ги с хартиена кърпа и ги подредете в чиния за сервиране.

  4. Пригответе соса, като смесите до гладкост фино нарязаните подправки, синапени зърна, натурално кисело мляко, сол и черен пипер. Охладете соса.

  5. Залейте със соса стръковете праз, подредени в чинията за сервиране, след което ги поръсете с балсамов оцет и медената смес. За предпочитане е да оставите ястието за известно време в хладилник, за да може празът да попие соса.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам