Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Телешка пържола със зеленчукова салса

Рецепти

Общо време за приготвяне: 15-20 минути / порции: 4 / енергийна стойност: 506 kcal всяка

Съдове, които ще са необходими:

  1. 30 см тиган Icook с незалепващо покритие, снабден със стъклен похлупак от закалено стъкло;

  2. или 2 литрова касерола, с капак;

  3. Купа за разбъркване, с капак.

Необходими продукти:

  1. 4 парчета телешки ребра, по около 230 г. всяко;

  2. 3 чушки – зелена, жълта и червена;

  3. 4 средни домата

  4. 4 стръка кориандър

  5. 1 супена лъжица студено пресован зехтин;

  6. 1 супена лъжица винен оцет

  7. сол и черен пипер

Съдържание на макроелементи в една порция:

  1. Протеин - 41,8 g

  2. Мазнини - 32,3 g

  3. Въглехидрати - 12,1 g

  4. Енергийна стойност - 506,4 kcal

  5. Холестерол - 238 mg

  6. Гликемичен индекс - 25 (нисък)

Начин на приготвяне:

  1. Маринова се месото с част от мазнината, сол и пипер и се оставя да преседи 10 минути.

  2. Чушките се нарязват на едри парчета и се задушават за 5-7 минути в касеролата, докато станат лесни за обелване. Слагат се под студена вода, обелват се, подсушават се с домакинска хартия и се накълцват на ситно.

  3. Доматите се попарват за 5-10 секунди с вряла вода, за да се обелят лесно, обелват се и се нарязват на фини кубченца. Смесват се с наситнените чушки, винения оцет, останалата мазнина, сол, пипер и се оставя така получената смес да преседи.

  4. Загрява се предварително тиганът. Подсушава се месото с домакинска хартия, за да се отстрани излишната мазнина и се пече до златисто-кафяво от двете страни. След това се слага капакът и се оставя да се досготви за още 5 минути.

  5. Когато стекът е добре опечен, премества се в чиния и се поднася със зеленчуковата салса и листо от салата или айсберг отстрани.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам