Използвани iCook продукти:
Дървена дъска за рязане
Комплект ножове 5 бр.
Купи за смесване
2-литрова тенджера с капак
Съставки:
400 гр. дребни картофи, обелени и разполовени
зехтин
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
2 малки глави лук шалот, разрязани на четвъртинки
1 червена чушка, нарязана на едро
2 филетирани пъстърви
сокът на 2 лимона
Връзка магданоз, накъсана на едро
20 гр. билково масло
50 гр. сушени на слънце домати, накълцани на едро
100 гр. пълнени с пименто зелени маслини
100 гр. микс зелени салати (по избор)
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180°C.
Сварете картофите в двулитровата тенджера iCook за 10 минути. Отцедете картофите и ги сложете в средната купа за смесване iCook. Разбъркайте с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус. След това сложете лист пергаментова хартия върху тавата - уверете се, че остава достатъчно хартия, за да направите пакет в следващите стъпки.
Подредете картофите, лука шалот и резените чушки върху пергаментовата хартия в тавата и запечете 5 минути до придобиване на коричка.
Почистете пъстървата и се уверете, че всички тънки остри костици са отстранени.
Поставете пъстървата върху зеленчуците и овкусете със сол и черен пипер. Полейте пъстървата с лимонов сок и поръсете с магданоз. Сгънете пергаментовата хартия над ястието, за да създадете пакет; уверете се, че всички краища са запечатани и печете така 10-12 минути.
За да проверите дали пъстървата е готова, разгърнете хартията. Ако рибата е матова на цвят и кожата ѝ започва да се люспи, значи е готова. Ако не е, запечатайте пакета отново и го върнете върв фурната за още няколко минути.
Извадете ястието от фурната и вземете пакета от тавата, оставете го настрана и го разгърнете, за да добавите билковото масло към рибата докато още е гореща.
Добавете зехтин в още топлата тава и сложете в нея печените зеленчуци и пъстърва. Добавете сушените домати и печете до получаване на коричка на зеленчуците. Извадете ястието от фурната, добавете маслини и го оставете така няколко минути. Сервирайте топло.
Гарнитура по избор: свежа зелена салата, овкусена със сол и зехтин