Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Печена пъстърва с печени картофи и маслини

Рецепти

Използвани iCook продукти:

  1. Дървена дъска за рязане

  2. Комплект ножове 5 бр.

  3. Купи за смесване

  4. 2-литрова тенджера с капак

Съставки:

  1. 400 гр. дребни картофи, обелени и разполовени

  2. зехтин

  3. Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

  4. 2 малки глави лук шалот, разрязани на четвъртинки

  5. 1 червена чушка, нарязана на едро

  6. 2 филетирани пъстърви

  7. сокът на 2 лимона

  8. Връзка магданоз, накъсана на едро

  9. 20 гр. билково масло

  10. 50 гр. сушени на слънце домати, накълцани на едро

  11. 100 гр. пълнени с пименто зелени маслини

  12. 100 гр. микс зелени салати (по избор)


Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 180°C.

  2. Сварете картофите в двулитровата тенджера iCook за 10 минути. Отцедете картофите и ги сложете в средната купа за смесване iCook. Разбъркайте с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус. След това сложете лист пергаментова хартия върху тавата - уверете се, че остава достатъчно хартия, за да направите пакет в следващите стъпки.

  3. Подредете картофите, лука шалот и резените чушки върху пергаментовата хартия в тавата и запечете 5 минути до придобиване на коричка.

  4. Почистете пъстървата и се уверете, че всички тънки остри костици са отстранени.

  5. Поставете пъстървата върху зеленчуците и овкусете със сол и черен пипер. Полейте пъстървата с лимонов сок и поръсете с магданоз. Сгънете пергаментовата хартия над ястието, за да създадете пакет; уверете се, че всички краища са запечатани и печете така 10-12 минути.

  6. За да проверите дали пъстървата е готова, разгърнете хартията. Ако рибата е матова на цвят и кожата ѝ започва да се люспи, значи е готова. Ако не е, запечатайте пакета отново и го върнете върв фурната за още няколко минути.

  7. Извадете ястието от фурната и вземете пакета от тавата, оставете го настрана и го разгърнете, за да добавите билковото масло към рибата докато още е гореща.

  8. Добавете зехтин в още топлата тава и сложете в нея печените зеленчуци и пъстърва. Добавете сушените домати и печете до получаване на коричка на зеленчуците. Извадете ястието от фурната, добавете маслини и го оставете така няколко минути. Сервирайте топло.

Гарнитура по избор: свежа зелена салата, овкусена със сол и зехтин

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© Stockfood

Бухти от треска с огретен от папая от Мартиника

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам