Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stockfood

Спагети а ла Путанеска

Рецепти

Спагети а ла Путанеска е италианско ястие с произход от Неапол. Съставките му обикновено включват доматено пюре, маслини, аншоа - и, разбира се, спагети.

Използвани iCook продукти:

  1. Дървена дъска за рязане

  2. Комплект ножове 5 бр.

  3. Касерола 4 литра с капак

  4. Тенджера с капак 1 литър

  5. Тенджера с капак 3 литра

  6. Тенджера за многоетажно готвене на пара 4 литра

  7. Купа за смесване 3 литра

Съставки:

  1. 0,5 л бульон

  2. зехтин

  3. 2 скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно

  4. 4 нарязани филета от аншоа

  5. 8 разполовени чери доматчета

  6. 10 гр. черни маслини без костилки

  7. 20 гр. изцедени каперси

  8. 600 гр. доматено пюре

  9. 180 гр. спагети

  10. сол на вкус

  11. Малка връзка пресен италиански магданоз, нарязан

  12. 100 гр. прясно настърган пармезан (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. Сложете леко подсолена вода да заври в 4-литровата тенджера. След това пригответе инстантен бульон в 1-литровата тенджера съгласно инструкциите на опаковката.

  2. През това време загрейте зехтин на умерен огън в 3-литровата тенджера. Щом се загрее, добавете чесън и бъркайте около 10-20 секунди докато усетите аромата. Добавете аншоа и домати, разбърквайте 1 минута, след което добавете маслините и каперсите; разбъркайте 20-30 секунди. Добавете доматено пюре; след като заври леко, оставете така 5 минути. Добавяйте постепенно по малко бульон, докато сосът още къкри. Тази последна стъпка би трябвало да отнеме около 20 минути.

  3. Щом подсолената вода заври, сварете спагетите до степен на готовност “ал денте”, след което ги оттцедете в тенджерата за многоетажно готвене на пара 4 литра - върши чудесна работа като решето - и запазете половината от водата от пастата в 3-литровата купа за смесване.

  4. Добавете готовите спагети в соса и го разредете с малко от водата от пастата, ако е необходимо. Сервирайте с повечко сос отгоре и гарнирайте с магданоз.

Предложение за сервиране по избор: поръсете с прясно настърган пармезан.

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам