Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood

Пармиджана

Рецепти

Пармиджана е италианско ястие, произхождащо от южните региони на Кампания и Сицилия. Понякога го наричат пармиджана ди меланзане или меланзане ала пармиджана, и обикновено се изпича с пластове от пържени патладжани, сирене и доматен сос.

Използвани iCook продукти:

  1. Дървена дъска за рязане

  2. Комплект ножове 5 бр.

  3. 25cm Тиган с незалепващо покритие

  4. Тенджера за многоетажно готвене на пара 4 литра

  5. Тенджера с капак 1 литър

Съставки:

  1. 700 гр. патладжани

  2. 20 гр. обикновено брашно

  3. 1 скилидка чесън, обелена и нарязана на резенчета

  4. 250 гр. доматено пюре

  5. 10 листа босилек

  6. 250 гр. нарязана моцарела

  7. 80 гр. фино настърган пармезан

  8. растително олио за пърженето на патладжаните

  9. 2 с.л. зехтин Extra Virgin

  10. сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.

  2. Нарежете патладжаните на резени по дължина, осолете ги и ги оставете така 30 минути. Подсушете излишната течност, потупвайки ги с кухненска хартия. Оваляйте ги в брашно от двете страни и ги изпържете в растително олио до златистокафяво в тигана с незалепващо покритие iCook. Сложете патладжаните в тенджерата за многоетажно готвене на пара 4 литра, за да отцедите излишната мазнина.

  3. Междувременно пригответе доматения сос. Загрейте на умерен огън зехтин и чесън в 1-литровата тенджера iCook за една минута. След това добавете доматеното пюре и листа босилек, покрийте с капак и оставете така 10 -15 минути на слаб огън. Махнете от котлона и оставете настрана.

  4. Сложете два черпака от приготвения доматен сос на дъното на касеролата и наредете отгоре пласт пържени патладжани, след което поръсете с пармезан, сол и моцарела. Продължете да редувате така слоевете докато патладжаните свършат. Върху последния слой добавете доматен сос, сол, черен пипер и настърган пармезан Сложете ястието във фурната за 40 минути, след което отново добавете прясно настърган пармезан, когато е готово. Сервирайте и добър апетит!

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам