Количка за пазаруване (0) 0 Количка за пазаруване

Няма продукти в количката.

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stockfood

Скариди с масло върху салата Ромен с портокали

Рецепти

Лека зелена салата с апетитни скариди с масло и цитрусова портокалова изненада Идеално ястие за топлите летни дни.

Използвани iCook продукти:

  1. Комплект 5 бр. ножове

  2. 1-литрова тенджера

  3. Тенджера за многоетажно готвене на пара 4 литра

  4. 30 см Тиган с незалепващо покритие

  5. 1-литрова купа за смесване от неръждаема стомана с капак


Съставки:

  1. 150 гр. зелен боб

  2. сол

  3. 12 пресни кралски скариди, почистени и обелени

  4. 55 гр. масло

  5. 2 скилидки чесън, намачкани

  6. 1 стрък мащерка

  7. 50 мл зехтин

  8. 35 гр. портокалов сок

  9. 8 гр. дижонска горчица

  10. щипка накълцан естрагон

  11. 10 гр. винен оцет

  12. Сол и черен пипер

  13. 2 сърцевини на салата Ромен, разделени на отделни листа

  14. 2 портокала, обелени и разполовени


Начин на приготвяне:

  1. Варете зеления боб в подсолена вряща вода за около 5 минути или докато омекне. Изплакнете боба с ледено студена вода и отцедете с помощта на съда за готвене на пара като цедка.

  2. Изплакнете скаридите със студена вода и ги подсушете леко с кухненска хартия.

  3. Загрейте маслото в тигана, добавете чесъна и мащерката, и задушете скаридите за около 4 минути. Отстранете от огъня.

  4. Разбъркайте енергично зехтина, портокаловия сок, дижонската горчица, естрагона, винения оцет, сол и черен пипер, за да приготвите соса.

  5. Аранжирайте листата салата, боба, портокалите и скаридите в чиния. Полейте салатата със соса и сервирайте.


Полезен съвет:

Съхранявайте остатъците от салатата в купата за смесване от неръждаема стомана с прилежащия ѝ капак.

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още
© StockFood

Празнична салата от къдраво зеле, печен сладък картоф и пащърнак, с фета сирене, пеканови ядки и нар

Рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам