Скариди с масло върху салата Ромен с портокали
Рецепти
Лека зелена салата с апетитни скариди с масло и цитрусова портокалова изненада Идеално ястие за топлите летни дни.
Лека зелена салата с апетитни скариди с масло и цитрусова портокалова изненада Идеално ястие за топлите летни дни.
Използвани iCook продукти:
Комплект 5 бр. ножове
1-литрова тенджера
Тенджера за многоетажно готвене на пара 4 литра
30 см Тиган с незалепващо покритие
1-литрова купа за смесване от неръждаема стомана с капак
Съставки:
150 гр. зелен боб
сол
12 пресни кралски скариди, почистени и обелени
55 гр. масло
2 скилидки чесън, намачкани
1 стрък мащерка
50 мл зехтин
35 гр. портокалов сок
8 гр. дижонска горчица
щипка накълцан естрагон
10 гр. винен оцет
Сол и черен пипер
2 сърцевини на салата Ромен, разделени на отделни листа
2 портокала, обелени и разполовени
Начин на приготвяне:
Варете зеления боб в подсолена вряща вода за около 5 минути или докато омекне. Изплакнете боба с ледено студена вода и отцедете с помощта на съда за готвене на пара като цедка.
Изплакнете скаридите със студена вода и ги подсушете леко с кухненска хартия.
Загрейте маслото в тигана, добавете чесъна и мащерката, и задушете скаридите за около 4 минути. Отстранете от огъня.
Разбъркайте енергично зехтина, портокаловия сок, дижонската горчица, естрагона, винения оцет, сол и черен пипер, за да приготвите соса.
Аранжирайте листата салата, боба, портокалите и скаридите в чиния. Полейте салатата със соса и сервирайте.
Полезен съвет:
Съхранявайте остатъците от салатата в купата за смесване от неръждаема стомана с прилежащия ѝ капак.
Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.
Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.