Салата “Дъга”
Рецепти
Една свежа, пикантна салата, която ще добави енергия към всяко леко хапване или пикник - а и е толкова лесна за приготвяне!
Една свежа, пикантна салата, която ще добави енергия към всяко леко хапване или пикник - а и е толкова лесна за приготвяне!
Използвани iCook продукти:
Комплект 5 бр. ножове
Комплект купи за смесване
Съставки:
250 гр. моркови, обелени и нарязани на парчета от по 1 см
370 гр. карфиол, нарязан на малки розички
285 гр. броколи, нарязани на малки розички
225 гр. круша, издълбана и нарязана на парчета от по 1 см
250 гр. цвекло, обелено и нарязано на парчета от по 1 см
100 гр. зехтин
30 гр. ябълков оцет
1 узряло манго, обелено и нарязано на филийки
сокът от 1 зелен лимон
1 глава лук шалот, обелена и нарязана на ситно
1 ч.л. сол
½ ч.л. черен пипер
30 гр. фино нарязан кориандър
Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре подготвените моркови, карфиол, броколи, круша и цвекло в голямата купа за смесване.
За да направите соса: сложете зехтина, ябълковия оцет, мангото, сока от зелен лимон, лука шалот, солта, черния пипер и кориандър в кухненски робот или блендер. Пуснете го за кратко 5-6 пъти, за да се разбие добре всичко. (Ако нямате кухненски робот или блендер, намачкайте мангото в средната купа за смесване до формиране на гладка паста. След това разбъркайте с останалите съставки за соса до добро смесване.)
Полейте подготвените зеленчуци със соса, разбъркайте добре и сервирайте.
Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.
Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.