Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

Преминете към магазина
КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Пица Маргарита с гъби

Рецепти

Макар тази рецепта за пица с гъби да е една от любимите ни, вие можете да замените някои от съставките с любимите си добавки за пица. А най-хубавото е, че за приготвянето на тази пица ви е необходим само iCook Tиган с незалепващо покритие!

Използвани iCook продукти:

  1. Купа за смесване 1 литър

  2. Купа за смесване 3 литра

  3. Дървена дъска за рязане

  4. Комплект ножове 5 бр.

  5. Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см

Съставки

  1. 1 ч.л. суха мая

  2. 250 гр. обикновено унивесално брашно

  3. ½ ч.л. пудра захар

  4. ½ ч.л. фина морска сол

  5. 1 с.л. зехтин

  6. 180 мл хладка вода

  7. 150 гр. настърган кашкавал

  8. 150 гр. прясна моцарела, накъсана на едро

  9. 150 гр. доматено пюре

  10. 150 гр. гъби, нарязани на резенчета

  11. 250 гр. чери домати, нарязани на четвъртинки

  12. 2 връзки пресен босилек, накъсан на едро

  13. 5-10 мл зехтин

  14. сол и черен пипер на вкус

  15. Плътен балсамов оцет на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Смесете маята, захарта, зехтина и водата в малката купа. Оставете сместа на топло място за около две минути.

  2. Пресейте брашното и солта в голямата купа за смесване и направете кладенче в средата. Добавете сместа с мая и разбъркайте до пълно смесване. Покрийте с капака и оставете сместа на топло място за 30-45 минути или докато тестото не удвои размера си.

  3. След това сложете тестото на набрашнена повърхност. Омесете го, за да излезе въздуха от него, след което го разточете.

  4. Намажете тигана с незалепващо покритие със зехтин. Ако използвате iCook Tиганa с незалепващо покритие, няма да ви е нужна мазнина. Сложете разточеното тесто в тигана и изрежете всякакво остатъчно тесто със силиконово стъргало.

  5. Гответе тестото на умерен огън пет минути, докато долната му част не започне да добива златистокафяв цвят. След това го обърнете и гответе още пет минути до пълно изпичане.

  6. Намажете пицата с доматеното пюре, след което разпределете отгоре настъргания кашкавал и гъбите. Поръсете със сол и черен пипер, покрийте тигана с капак и гответе така още 3-4 минути до разтопяване на кашкавала.

  7. Отделете пицата от тигана със силиконова или дървена шпатула и я сложете върху дъска за рязане. Гарнирайте с накъсаните парчета моцарела, домати и листа босилек. Поръсете с балсамов оцет.

Полезни съвети:

Удвоете съставките на тестото от рецептата, за да можете да заделите половината готово тесто за друг път. Увийте тестото в опаковъчно фолио и го съхранявайте във фризера до следващия път, когато решите да го използвате. Ако нямате време, можете да заместите прясно омесеното тесто с готово тесто за пица от магазина. Ако ви остане пица, можете лесно да я притоплите в тигана на слаб до умерен огън. Ако предпочитате тестото за пицата хрупкаво, можете да го изпечете във фурната на 200°C. Ако използвате iCook Тигана с незалепващо покритие, няма нужда да го местите в отделен съд за печене!

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам