Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Пиле къри

Рецепти

Това къри притежава идеалната комбинация от аромати на подравки, цитрусова благодат и пикантен джинджифил. Лесно е за приготвяне за вечеря през седмицата, а освен това е ястие, което със сигурност впечатлява и гостите. Порциите са за четирима.

Използвани iCook продукти:

  1. Дървена дъска за рязане

  2. Комплект ножове 5 бр.

  3. Купа за смесване 2 литра

  4. Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см

  5. Малък соте тиган

Съставки:

  1. 800 гр. пилешки гърди, нарязани на хапки

  2. 150 гр. готова масари къри паста

  3. 2 скилидки чесън, намачкани

  4. 1 бучка пресен джинджифил, обелен и нарязан на ситно

  5. 1 с.л. семена кориандър, намачкани в хаванче

  6. 2 моркова, обелени и нарязани

  7. 1 с.л. кокосова захар

  8. По избор: 3 пресни зелени люти чушки, с отстранени семки и нарязани на едро

  9. 400 мл кокосово мляко

  10. 1 с.л. рибен сос

  11. 1 с.л. прясно изцеден сок от зелен лимон

  12. сол и черен пипер на вкус

  13. 1 чаша бял ориз, изплакнат с вода

  14. 2 чаши вода

  15. 3 с.л. пресен магданоз за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете пилешкото месо, подсушете го леко и овкусете със сол и черен пипер в купата за смесване.

  2. Загрейте тигана на умерен огън. Добавете пилешкото и запържете 5 минути или до получаване на златистокафяв цвят.

  3. След това добавете къри пастата, чесъна, джинджифила, семената кориандър, морковите, кокосовата захар и по избор люти чушки, разбърквайки всичко в тигана. Добавете и кокосовото мляко, след което покрийте с капака за 5 минути.

  4. Махнете капака и след това оставете кърито да къкри до леко сгъстяване на соса.

  5. През това време сложете ориза и водата в малкия соте тиган и го оставете да заври. Намалете огъня и оставете ориза да къкри до пълно усвояване на водата.

  6. Махнете кърито от огъня, добавете в него рибения сос и сока от зелен лимон, и разбъркайте.

  7. Сервирайте с ориз в купички и поръсете по избор с пресния магданоз.

Полезен съвет:

за още по-пикантен вкус добавете семките от зелените люти чушки по избор

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам