Омлет с гъби, моцарела и крес
Рецепти
Този омлет е идеален за закуска или ранен обяд. Пълен е с вкусни и лесни за набавяне съставки, а ако искате още фибри в хранителния си режим, можете лесно да добавите Nutrilite Фибри на прах в сместа на омлета преди да го изпържите.
Използвани iCook продукти:
Дървена дъска за рязане
Комплект ножове 5 бр.
Купа за смесване 1 литър
Тиган с незалепващо покритие с капак, 24 см
Съставки:
200 гр. нарязани дребни гъби
2 ч.л. прясна мащерка
6 средни яйца, разбити
По избор: 100 гр. настърган пармезан
По избор: NUTRILITE Фибри на прах
150 гр. мини топчета моцарела, срязани на половинки
30 гр. пресен крес с отрязани стъбла
1 ч.л. зехтин
2 с.л. масло
сол и черен пипер на вкус
смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте 1 ч.л. зехтин на умерен огън в тигана. Ако използвате iCook Tиганa с незалепващо покритие, няма да ви е нужна мазнина. Щом се загрее, добавете гъбите и запържете до получаване на златистокафяв цвят от двете им страни. Овкусете със сол и черен пипер, поръсете с мащерка. Извадете гъбите от тигана и ги оставете настрана.
В купата с разбитите яйца добавете сол, а по желание и настъргания пармезан и Nutrilite Фибри на прах, като разбъркате добре.
Разтопете 2 супени лъжици масло в тигана на умерен огън и добавете половината яйчена смес. Ако използвате iCook Tиганa с незалепващо покритие, няма да ви е нужно масло. Леко завъртете тигана, така че повърхността му да се покрие със сместа. Щом пластът е готов, поставете половината гъби и пет от половинките моцарела от едната страна на омлета и после го сгънете. След това, придържайки тигана под наклон, плъзнете леко омлета върху чиния.
Направете същото с втория омлет.
Гарнирайте с пресен крес и няколко от останалите гъби. Овкусете със сол и смлян червен пипер на вкус.