Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Шакшука

Рецепти

Представляващо лесен и все пак питателен вариант за закуска, ястието “шакшука” означава “смесица” на арабски и съществува в средиземноморската кухня от векове. Насладете се на това ароматно ястие за закуска или по всяко време на деня!

Използвани iCook продукти:

  1. Дървена дъска за рязане

  2. Комплект ножове 5 бр.

  3. Тиган с незалепващо покритие с капак, 24 см

Съставки:

  1. 3 гр. хариса

  2. 3 гр. смлян кимион

  3. 3 гр. пушен червен пипер

  4. 5 мл доматено пюре

  5. 3 скилидки чесън, нарязани на ситно

  6. 1 с.л. зехтин

  7. 2 чушки (1 червена и 1 жълта), с отстранени семки и нарязани на едро

  8. 400 гр. дребни домати, нарязани на кубчета

  9. 3 големи органични яйца

  10. 1/2 авокадо, нарязано на резени и поръсено с лимонов сок

  11. 15 гр. пресен магданоз с плосък лист, нарязан

  12. морска сол на вкус

  13. Препечен хляб със закваска

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте зехтина в тигана на умерен огън, след това добавете харисата, кимиона, пушения червен пипер, доматеното пюре, чесъна, чушките и солта. Задушете около 2 минути.

  2. Добавете доматите, оставете ястието леко да заври и гответе така 10 минути, докато сосът намалее и се сгъсти, като разбърквате периодично.

  3. С опакото на дървена или силиконова лъжица направете три кладенчета в в соса и чукнете яйцата в тях. Поставете капака върху тигана и гответе 2-3 минути докато белтъците на яйцата станат готови, но жълтъците са още рохки.

  4. Щом ястието е готово, махнете капака, добавете резенчетата авокадо и гарнирайте с пресен магданоз. Сервирайте с препечен хляб със закваска.

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам