Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ

Пухкави палачинки с маскарпоне и боровинки

Рецепти

Тези палачинки ще станат любими на деца и възрастни! А с добавката на кремообразно маскарпоне, примесено с лимон и кардамон, тази рецепта със сигурност ще бъде хит!

Използвани iCook продукти:

  1. Купа за смесване 1 литър

  2. Купа за смесване 2 литра

  3. Купа за смесване 3 литра

  4. Tиган с незалепващо покритие, 24 см

Съставки:

  1. 150 гр. маскарпоне или гръцко кисело мляко

  2. 1/2 ч.л. смлян кардамон

  3. 1 ч.л. лимонов сок

  4. По избор: Nutrilite Изцяло растителен протеин

  5. 175 гр. бяло брашно от спелта

  6. 1 с.л. сода бикарбонат

  7. 70 гр. пудра захар

  8. 1 яйце

  9. 250 мл прясно мляко

  10. 2 ч.л. ванилова есенция

  11. 30 гр. разтопено масло

  12. Щипка сол

  13. 200 гр. боровинки

  14. Течен мед

Начин на приготвяне:

  1. Разбъркайте маскарпонето или гръцкото кисело мляко в най-малката купа за смесване, заедно с 15 грама от пудрата захар, до достигане на кремообразно състояние. Добавете с разбъркване лимоновия сок, смления кардамон и по избор Nutrilite Изцяло растителен протеин. Оставете настрана.

  2. В голямата купа за смесване разбъркайте брашното, содата бикарбонат, солта и останалата пудра захар до пълно смесване.

  3. В средната купа за смесване добавете яйцето, прясното мляко, ваниловата есенция и разтопеното охладено масло, като ги разбъркате до пълно смесване.

  4. С опакото на лъжицата направете кладенче в средата на брашняната смес. Излейте течната смес в кладенчето, след което смесете всичко до постигане на гладко тесто.

  5. Разтопете малко парче масло в тигана на умерен огън. Ако използвате iCook Tиган с незалепващо покритие, няма да ви е необходимо масло, но можете да го използвате за допълнителен аромат и хрупкав златист оттенък на палачинките.

  6. Излейте малко количество от тестото в тигана. Би трябвало да можете да пържите по 2-3 палачинки едновременно. Пържете около две минути или до достигане на златист цвят, после ги обърнете със силиконова или дървена шпатула и повторете.

  7. Сервирайте палачинките с топка маскарпоне, боровинки и поръсете с натурален мед.

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам