Салата с киноа “Калифорния”
Рецепти
Вкусна и питателна - тази разноцветна салата в купа е супер лесна за приготвяне. Така че ако сте в настроение за здравословно и бързо ястие, няма да се разочаровате!
Вкусна и питателна - тази разноцветна салата в купа е супер лесна за приготвяне. Така че ако сте в настроение за здравословно и бързо ястие, няма да се разочаровате!
Използвани iCook продукти:
Дървена дъска за рязане
Комплект ножове 5 бр.
Купа за смесване 2 литра
Съставки:
1 червена камба, нарязана на ивици
3 с. л. зехтин, разделени
1/4 с.л. чесън на прах
250 гр. сварена киноа
150 гр. царевица от консерва, отцедена
40 гр. червен лук, нарязан на ситно
1 средно голямо авокадо, нарязано на резени
6-8 разполовени чери доматчета
5 гр. кориандър (или комбинация от любимите ви подправки) на ситно
1/3 с.л. сок от зелен лимон
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте предварително фурната до 220°C. Сложете в нея червената камба с 1 с.л. зехтин, поръсете с чесън на прах и подправете на вкус със сол и черен пипер. Запечете чушката около 15 минути или докато омекне и леко се препече. Оставете я настрана да се охлади.
Добавете сварената киноа, сладката царевица и нарязания червен лук в купата за смесване.
Щом чушката се охлади леко, добавете я в купата заедно с авокадото и чери доматчетата.
Поръсете с останалия зехтин и сок от зелен лимон, и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте всичко и добър апетит!
Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.
Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.