Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Shutterstock

Билков омлет

Рецепти

Ако бързате и имате нужда от здравословно ястие, този омлет е перфектен за целта. Приготвен с яйца и каквито пресни подправки имате в градината си, той е едно чудесно ястие за закуска, обяд или дори вечеря.

Използвани iCook продукти:

  1. Комплект ножове 5 бр.

  2. Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см

  3. Купа за смесване 1 литър

  4. Дървена дъска за рязане

Съставки:

  1. 4 големи яйца

  2. Щипка сол

  3. Щипка черен пипер

  4. 1/2 ч.л. чили люспи, плюс още за сервиране

  5. Малка връзка пресни подправки (див лук, розмарин, риган), нарязани

  6. 1 с.л. обезсолено масло

  7. 5 дебели резена препечен хляб, за сервиране (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. Чукнете яйцата в купата и ги разбийте заедно с малко вода, сол и черен пипер.

  2. Добавете и разбъркайте чили люспите и нарязаните пресни подправки. Запазете малко от тях за сервиране по-късно.

  3. Сложете маслото в тиган с незалепващо покритие и го разтопете на умерен огън. Изсипете сместа от яйца и подправки вътре и я оставете да се загрее изцяло. Не се изкушавайте да разбърквате сместа след като я сложите в тигана, оставете я да се сготви напълно, докато не видите как краищата започват да се надигат от тигана.

  4. Когато омлетът започне да се втвърдява, наклонете тигана над огъня, за да може и останалата течност да се разпредели и сготви равномерно.

  5. След около пет минути омлетът трябва да е втвърден и лесен за изваждане от тигана.

  6. Сервирайте веднага и гарнирайте с останалите подправки и щипка чили люспи, ако желаете ястието да е по-пикантно. Приятен апетит!

Полезен съвет:

  1. За по-пухкав омлет добавете прясно мляко към яйчената смес.

  2. Ако използвате тигана iCook, пропуснете маслото за една по-здравословна алтернатива на ястието. Незалепващите свойства на тигана не изискват масло или олио за рецепта като тази.

Изтеглете тази рецепта от тук като PDF / или ePub

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам