Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stockfood

Домашно приготвено бадемово масло

Рецепти

Използвайте тази питателна разядка върху сандвичи, с овесени ядки, при приготвянето на супи и сосове, или за да обогатите десертите си с красива текстура и аромат.

Използвани iCook продукти:

  1. Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см

Съставки:

  1. 300 гр. бадеми (или други ядки, които обичате)

  2. 1 с. л. олио от бадеми или от гроздови семки

  3. Овкусяване по избор: канела, кардамон, ванилия, кокосова захар, сурово какао и др.

Начин на приготвяне:

  1. Разстелете бадемите на единичен слой в сух тиган и ги запечете на умерен огън като ги разбърквате често, до достигане на ароматен, златисто-кафяв вид. Оставете ги да се охладят леко.

  2. Сложете бадемите в блендер и ги разбийте 1 минута до достигане на едро смляно бадемово брашно. Оберете страните на блендера и оставете сместа да се охлади 10 минути.

  3. Разбийте бадемите още 1 минута до достигане на фино бадемово брашно. Оберете и охладете 10 минути.

  4. Повторете поредицата от разбиване, обиране и охлаждане още 3-5 пъти или докато не получите кремообразна бадемова паста. Добавете олиото в процеса.

  5. Добавете предпочитаните от вас подправки и разбийте още веднъж, за да се разпределят равномерно.

Изтеглете рецептата тук като PDF / ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам