Домашно приготвено бадемово масло
Рецепти
Използвайте тази питателна разядка върху сандвичи, с овесени ядки, при приготвянето на супи и сосове, или за да обогатите десертите си с красива текстура и аромат.
Използвайте тази питателна разядка върху сандвичи, с овесени ядки, при приготвянето на супи и сосове, или за да обогатите десертите си с красива текстура и аромат.
Използвани iCook продукти:
Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см
Съставки:
300 гр. бадеми (или други ядки, които обичате)
1 с. л. олио от бадеми или от гроздови семки
Овкусяване по избор: канела, кардамон, ванилия, кокосова захар, сурово какао и др.
Начин на приготвяне:
Разстелете бадемите на единичен слой в сух тиган и ги запечете на умерен огън като ги разбърквате често, до достигане на ароматен, златисто-кафяв вид. Оставете ги да се охладят леко.
Сложете бадемите в блендер и ги разбийте 1 минута до достигане на едро смляно бадемово брашно. Оберете страните на блендера и оставете сместа да се охлади 10 минути.
Разбийте бадемите още 1 минута до достигане на фино бадемово брашно. Оберете и охладете 10 минути.
Повторете поредицата от разбиване, обиране и охлаждане още 3-5 пъти или докато не получите кремообразна бадемова паста. Добавете олиото в процеса.
Добавете предпочитаните от вас подправки и разбийте още веднъж, за да се разпределят равномерно.
Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.
Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.