Салата от патладжан
Рецепти
Ако търсите вариант за лек обяд или вкусна гарнитура за вашата вечеря, тази салата е точно за вас. Със своя бърз и лесен начин на приготвяне, както и изобилието от класически средиземноморски аромати, тази салата гарантирано ще бъде черешката на тортата на вашата трапеза.
Използвани iCook продукти:
Комплект ножове 5 бр.
Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см
Купа за смесване 2 литра
Съставки:
750 гр. патладжани
4 с. л. зехтин, разделени
1/2 ч.л. пушен червен пипер на прах
1/2 ч.л. кимион на прах
сол и черен пипер на вкус
250 гр. чери домати
2 с.л. бял винен оцет
1 с. л. семена от сусам, запечени
3 с. л. накълцан пресен магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжана на кубчета от по 2 см.
Загрейте 2 с.л. зехтин в тигана и добавете патладжана. Овкусете с пушен червен пипер, кимион, сол и черен пипер. Разбърквайки леко, запържете 6-7 минути до готовност. Сложете патладжана в купата за смесване.
Нарежете чери доматите на половинки и ги добавете в купата.
Овкусете салатата с бял винен оцет и останалия зехтин, сол и черен пипер. Добавете семена от сусам и разбъркайте добре всичко. Гарнирайте с пресен магданоз.
Изтеглете рецептата тук като
PDF
или като
ePub