Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stockfood

Салата от патладжан

Рецепти

Ако търсите вариант за лек обяд или вкусна гарнитура за вашата вечеря, тази салата е точно за вас. Със своя бърз и лесен начин на приготвяне, както и изобилието от класически средиземноморски аромати, тази салата гарантирано ще бъде черешката на тортата на вашата трапеза.

Използвани iCook продукти:

  1. Комплект ножове 5 бр.

  2. Тиган с незалепващо покритие с капак, 28 см

  3. Купа за смесване 2 литра

Съставки:

  1. 750 гр. патладжани

  2. 4 с. л. зехтин, разделени

  3. 1/2 ч.л. пушен червен пипер на прах

  4. 1/2 ч.л. кимион на прах

  5. сол и черен пипер на вкус

  6. 250 гр. чери домати

  7. 2 с.л. бял винен оцет

  8. 1 с. л. семена от сусам, запечени

  9. 3 с. л. накълцан пресен магданоз за гарниране

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете патладжана на кубчета от по 2 см.

  2. Загрейте 2 с.л. зехтин в тигана и добавете патладжана. Овкусете с пушен червен пипер, кимион, сол и черен пипер. Разбърквайки леко, запържете 6-7 минути до готовност. Сложете патладжана в купата за смесване.

  3. Нарежете чери доматите на половинки и ги добавете в купата.

  4. Овкусете салатата с бял винен оцет и останалия зехтин, сол и черен пипер. Добавете семена от сусам и разбъркайте добре всичко. Гарнирайте с пресен магданоз.

Изтеглете рецептата тук като PDF или като ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам