Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© Stocksy

Енергийна купичка

Рецепти

Не сте сигурни как да започнете своя път в здравословното хранене? С комбинацията си от мека печена тиква, пикантно червено зеле и дресинг от хумус, тя е толкова богата на питателни бобови, зърнени култури и зеленчуци, колкото е и на цвят, текстура и вкус.

Използвани iCook продукти:

  1. Голяма купа за смесване

  2. iCook Тиган с незалепващо покритие 24 cm

  3. iCook Касерола 3 литра с капак

  4. Нож Сантоку от комплект ножове iCook

Съставки (за 2 порции):

  1. 250 гр. кафява леща

  2. 125 гр. киноа

  3. 500 гр. тиква Хокайдо, нарязана на кубчета

  4. 250 гр. сирене тофу

  5. 250 гр. червено зеле

  6. 250 гр. спанак

  7. 125 мл ябълков оцет

  8. 4 с.л. хумус

  9. 1 с.л. лимонов сок

  10. 2 с.л. вода (или достатъчно за разреждане на дресинга)

  11. 100 мл зехтин

  12. 4 с.л. соев сос

  13. черен пипер за подправяне

  14. Гарнитура по избор: резенчета червена ряпа и кълнове

Начин на приготвяне:

  1. Изплакнете лещата и я сложете в касеролата. Покрийте лещата със студена вода. След като заври я оставете да къкри 10-15 минути (или докато омекне). Съвет: не добавяйте сол във водата, тъй като това втвърдява люспите на лещата и те няма да омекнат.

  2. Сложете 1/2 чаша киноа в друга касерола и добавете 1 чаша вода. Оставете да заври, след което изключете котлона и покрийте добре с плътно затварящ капак, докато не се абсорбира цялата вода.

  3. Измийте тиквата Хокайдо, срежете я наполовина и отстранете семената. Нарежете тиквата на кубчета от по 3 см. Поставете я на хартия за печене, поръсете със зехтин и овкусете със сол и черен пипер.

  4. Нарежете сиренето тофу на кубчета от по 3 см. Поръсете тигана с мазнина и изпържете сиренето тофу на умерен огън. Добавете супена лъжица соев сос и подправете с черен пипер.

  5. Извадете сиренето тофу и в същия тиган добавете малко мазнина, след което сотирайте спанака. Овкусете със супена лъжица соев сос и черен пипер.

  6. Нарежете на тънки резенчета червеното зеле. Поставете в купа и овкусете с ябълков оцет.

  7. За дресинга разбийте заедно хумуса, лимоновия сок и водата.

  8. Съберете лещата, киноата, сиренето тофу и зеленчуците в купа и залейте обилно с дресинга. По избор: украсете с резенчета ряпа и кълнове.

Изтеглете рецептата тук като PDF / ePub

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам