Любими (0) 0 Любими

Списъкът ви с любими е празен!

Благодарим ви! Вашите предпочитания са добавени към магазин!

КВАЛИФИКАЦИИ – АКЦЕНТИ
© StockFood / Bauer Syndication

Пролетна яхния

Рецепти

Ако търсите ястие, което отразява красотата на най-вкусните пролетни зеленчуци, тогава не търсете повече - вашият най-добър избор е тази рецепта за свеж вариант на традиционната яхния. С тази рецепта спокойно ще нахраните 4 души и лесно можете да я адаптирате към веган вариант.

Използвани iCook продукти:

  1. Комплект ножове 5 бр.

  2. Купа за смесване 2 литра

  3. Касерола 4 литра с капак

Съставки (за 4 порции):

  1. 200 гр. зелени аспержи

  2. 2 скилидки чесън

  3. 4 стръка зелен лук

  4. 8 малки артишока

  5. 400 гр. грах

  6. 400 гр. бакла

  7. 80 гр. панчета

  8. 400 мл пилешки бульон

  9. 1 шепа мента

  10. 1 шепа магданоз

  11. 1 с. л. зехтин

  12. По избор: лимонови корички при сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Измийте и подрежете аспержите; ако е необходимо, обелете долната част, след което срежете наполовина. Обелете и накълцайте чесъна. Измийте, подрежете и накълцайте на едро зеления лук.

  2. Изрежете стеблата на артишока. След това подварете артишока във вряща подсолена вода около 8-10 минути и отцедете. Отстранете външните листа, докато остане сърцевината. Издълбайте неядливите фибри с лъжица.

  3. Бланширайте граха и баклата във вряща подсолена вода около 3-4 минути. След това ги отцедете и охладете.

  4. Загрейте зехтина в тенджера и запържете панчетата за 3-4 минути. Добавете аспержите, чесъна и зеления лук, и запържете за кратко. Добавете артишока, граха, баклата и бульона. Добавете 400 мл пилешки бульон и овкусете със сол и черен пипер. Варете на тих огън около 10 минути. Добавете още вода, ако е необходимо.

  5. Измийте подправките, подсушете с изтръскване и откъснете листата. Накълцайте на едро и добавете към яхнията заедно с лимоновите корички.

  6. СЪВЕТ: за веган версия на ястието не добавяйте панчетата и заменете пилешкия бульон със зеленчуков бульон.

Свързано съдържание

Разгледайте още iCook рецепти

Още

Ние използваме бисквитки, за да получите най-добро качество при ползването на нашия уебсайт. Бисквитките са файлове, които се съхраняват във вашия браузър, и се използват от повечето уебсайтове за улесняване на персонализирането на вашето сърфиране в мрежата.

Ако продължите да използвате нашия уебсайт без да промените настройките, вие изразявате съгласие с използването на бисквитки от наша страна.

Приемам